Pečené bravčové stehno
Pečené bravčové stehno

Bravčové stehno pečené v hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. februára 2021
Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Mal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak som ho takto jednoducho upiekol. Krátka príprava, dlhšie Zobraziť celý popisMal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak som ho takto jednoducho upiekol. Krátka príprava, dlhšie pečenie a fantastický výsledok.

7
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1250 g (orech)
2 ks čerstvá
6 ks
200 g (plátky)
150 ml
Koreniny:
Na potretie hrnca:




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno je dosť suché. Máme radi mäso dobre pripečené a aby nebolo suché. Tak som zvolil liatinový hrniec, nech neplače na polici, že je nevyužitý. No ale teraz vážne, som lenivý a španielskych vrabcov z bravčoviny sa mi nechcelo robiť, tak som zvolil ľahšiu variantu. Mäso pokrájame na rezne, ktoré osolíme a okoreníme koreninami napísanými v surovinách. Spodok hrnca potrieme olejom a na to položíme asi tri plátky slaniny. Na slaninu uložíme okorenene mäso a naň dáme uhorky krájané na plátky.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na uhorky zase slaninu.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz na slaninu pokrájanú kapiu.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ďalšia vrstva mäsa.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A na mäso čo nám zostalo - uhorka, kapia a na vrch slanina. Už nesolíme. Všetko to zalejeme nálevom z uhoriek a najsamlepší je, keď je v ňom aj kôpor. Dolejeme vodou skoro po vrch mäsa. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry. Tu zapneme na 200 °C a pečieme dve hodiny bez otvorenia hrnca. Potom pozrieme a ak je treba, tak ešte chvíľu pečieme. No mám vyskúšané, že nie. Rúru vypneme a necháme to v nej dôjsť asi pol hodinu.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to pekne upečené a voňavé, až sa tak srdce a bruško raduje.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď som musel vyberať hoci nebol obed. Prílohu si sami zvoľte k tomu. Chuť je podobná španielskemu vrabcovi.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    U nás bola k tomu ryža. Na toto jedlo sa hodia rôzne mäsá.

    Bravčové stehno pečené v hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný receptík, ekonomický i tvořivý. Máš moji poklonu, milý @kvakac , toto je velmi dobrý nápad, jsi šikovný! S radostí bych si dala bohatou porci. Dáváš mi inspiraci. Dnes jsem tvořila ve tvém - podobném duchu. Díky za tvoje recepty!
evanaaa
@kvakac , ty si ozaj výmyselník s dobrou hlavičkou a ešte s lepšou fantáziou......rada by som mala kuchársku knihu so všetkými tvojimi receptami, lebo nie sú len také obyčajné, na aké sme zvyknutí, ale špeciálne a hlavne chutné!
45678
Bez zaváhania som vedela, že je to Tvoj "rukopis" skvelé jedlo, také si odpozeram:-)
sracz
Už na prvý pohľad a so zbežnou "kontrolou" ingrediencií, v brněnském "hantecu, betálna špica chutě", @Kvakac kamarát, čiže po mojom: paleta šmakov superfasaextraprímaultravagáňšpeciál. Našťastie všetko čo uvádzaš dostanem kúpiť aj tu a chilli mleté mám vlystnoručne vypestované, vysušené a pomleté. Čoskoro "idem na vec", len čo si to moje krajšie JA zaslúži. Nebudem HO predsa zbytočne a navyše zadarmo rozmaznávať! Ďakujem za skvelú prezentáciu Tvojej kuchyne s výbornými chuťami. Užívaj si všetky dni v pohode a naďalej aj s dobrými nápadmi!
janamaria
Da sa to spravit aj v pomalom hrnci ?Ci uz to nebude ono! Ak ano tak by to bolo super,nalozis zapnes a viac sa nestaras.Inac vyzera to super.
janamaria
Da sa to spravit aj v pomalom hrnci ?Ci uz to nebude ono! Ak ano tak by to bolo super,nalozis zapnes a viac sa nestaras.Inac vyzera to super.
1x kvakac
kvakac
@45678 (1.2.2021 20:53)

Vďaka za koment. Už som takto robil aj jelenie stehno aj to bolo dobré. Preto som to skúsil aj s prasiatkom a oplatilo sa. Deti majú fajnové jazyky, tak musíme stále rozmýšľať, aby im to chutilo.
2x 45678 a sracz
kvakac
@sracz (2.2.2021 01:05)

Ďakujem za pekný koment. Zase som sa naučil nové slovo. Aj keď sa ťažko vyslovuje. Vždy sa dobre pobavím na tvojich vetách. Z humorom sa musí človek narodiť. Tak isto želám celej rodine veľa zdravia v tejto ťažkej dobe.
1x sracz
kvakac
@janamaria (2.2.2021 01:13)

Vďaka za koment. V tom pomalom hrnci sa to dá tiež urobiť. Nebude to presne to iste, ale ak mate radi jedla z pomalého hrnca, tak kde to viazne. No ak by som to robil ja v PH, tak by som dal menej tekutiny na podliatie a na záver dať zapiecť do rúry. Treba vždy prispôsobiť svojej chuti, vložiť srdce do toho a rodine bude chutiť.
chemik
Dovolím si připomenout Karla Čapka: Ať žijí lenoši, hybatelé pokroku! A k zesílení připomínky španělského ptáčka potřu plátky lžičkou hořčice.
kvakac
@chemik (2.2.2021 16:20)

Vďaka za koment. Aj som rozmýšľal potrieť horčicou, ale mne to potom deti nechcú. No život je taký treba sa prispôsobiť aj deťom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia