Bravčové rebierka

Hellmann´s
, 28. júna 2015
Bravčové rebierka
Foto: Unilever
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na varenie:
2 kg
3 ks
8 zrniek
8 zrniek
2 PL
1/2 ks
Na marinádu:
8 PL
0,5 l
2 PL
štipka
2 strúčiky
200 ml
1 čl (prípadne ostrá)
2 čl
Na podávanie:
 (alebo Pepper)




Postup

  1. 1

    Opláchnuté rebrá vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Jemne osolíme a pridáme vínny ocot. Varíme na strednom plameni približne hodinu (mäso musí byť mäkké).

  2. 2

    Marináda: Vymiešame strúčiky cesnaku a zmiešame všetky suroviny na marinádu.

  3. 3

    Uvarené rebrá necháme chvíľočku vychladnúť a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou marinádou.

  4. 4

    Rebrá vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Pri pečení ich ešte niekoľkokrát môžeme potrieť marinádou. V prípade pekného počasia dopečieme na grile.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa tento recept celkom páči, už dávnejšie som chcela vyskúšať bôčik alebo rebierka pred pečením povariť, tak tu mám aspoň návod, ako na to. Ide do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia