bravcove polne kvety

modi - bez fotkymodi, 5. januára 2012

Pomaly pečené bravčové v mlieku s citrónom a bylinkami

Suroviny

1,5 kg
1 PL
1 PL
1 PL
1 l
6 strúčik
1 vetvicka
2 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Umyté mäso zviažeme potravinárskym špagátom do rolky...

  2. 2

    múku nasypeme na tanier zmiešame ju s korením a soľou a celý kus mäsa obalíme v múčnej zmesi...

  3. 3

    3. ...zapneme rúru a vyhrejeme ju na 160stupňov. V pekáči alebo hrnci v ktorom budeme piecť mäso roztopíme maslo a pridáme olej... 4. ...mäso zo všetkých strán osmažíme na prudkom ohni , aby sa pekne zatiahlo... 5. ...potom pridáme k mäsu mlieko, olúpané celé strúčiky cesnaku, citrónovú kôru z véééééľmi dobre umytého citrónu alebo bio citrónu. Bylinkami posypeme mäso, mlieko privedieme k varu...

  4. 4

    .hrniec alebo pekáč prikryjeme, vložíme do rúry a pomaly pečieme 3 - 3 1/2 hod. 7. Mäso počas pečenia kontrolujeme a polievame mliekom. 8. Cca hodinu pred koncom pečenia mäso odkryjeme nech chytí chutnú kôrku:) 9. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s čím len chceme...Ja som ho nakrájala studené na obložené taniere len tak ku šalátu a chlebíku:) Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

modrykamen
Zaujímavé. Prepáč v tomto smere neskúsenému, to mlieko nebude prihárať na pekáč?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia