Bravčové pliecko na rasci fotorecept

megdesign - fotkamegdesign, 30. decembra 2013
Bravčové pliecko na rasci (fotorecept)
Foto: megdesign

Dnešný obed - vlastná tvorba.

60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hrnček
2 ks
2 strúčik
1 l
1 a 3/4 hrnček




Postup

  1. 1

    Na masti opražíme do sklovita na jemno nasekanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný strúčik cesnaku. Krátko opražíme, aby cesnak nezhorkol. Pridáme na kocky nakrájané pliecko, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a zatiahneme mäso.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po zatiahnutí mäsa zalejeme vývarom. Pridáme sojovú omáčku, vegetu a zakryté dusíme do mäkka.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám mäso dusí, pripravíme si ryžu. Nasekáme na jemno cibuľu, na masti opražíme do sklovita. Pridáme celý strúčik cesnaku - krátko opražíme.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prisypeme hrnček ryže, krátko opražíme a pridáme 1 a 3/4 hrnčeka vody. Korenie, soľ, vegeta. Premiešame, zakryjeme a dáme na najmenší plamen.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tesne pred dodusením mäsa pridáme asi za čajovú lyžičku červenej papriky. Nachystáme si zátrepku z vody a solamylu. Zahustíme.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustenú omáčku krátko prevaríme, aby zustla. Ryžu skontrolujeme, ak ma konzistenciu risotta, odstavíme z ohňa a premiešame. Necháme prikrytú.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Skontrolujeme ryžu. Ak je voda het :) a ryža je all´dente, možeme odokryť.

    Bravčové pliecko na rasci (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
mám rada bravčové na rasci,ale všetky "perkelty"robím skôr vo vlastnej šťave s minimom vody alebo vývaru.Červenú papr.pridávam,ked je mäso vydusené na tuk a hned zalejem trochou vody.A kedže je mäso na cibuli,pod ryžu ju už nedám.Vidím,že ty ľúbiš veľa cibule.Ešte nejaký šalátik,alebo cviklička a mňam!
megdesign
:) yo yo, ja cibulu mozem :) Aj cesnak :) Kludne aj v kolaci :)

Pleco nieje moc na "vlastnu stavu" - pusti, ale malo. A my zasa vela omacky :D
pupavciatko
ahoj megdesign, tvoje papaníčko vyzerá mňam, ja môžem tiež veľa cibule a aj omáčky. niekedy radšej len prílohu a omáčku, masko ani nemusí byť...teraz už dúfam nevaríš, ale si uívaš veselosť Silvestrovskej noci... nech ti varenie vydrží aj v novom roku
manya
cesnakový koláčik je super, robievam, prvý plech nestihne ani vychladnúť a cibule sadíme ako pre armádu a stihneme ju aj minúť.
turek
Tvoje jedlo vyzerá solídne.Akurát teraz varím tiež perkelt z pliecka podobným spôsobom.Zemiakový škrob na zahusťovanie používa málokto.Teraz ma mrzí,že ho nemám ani ja doma. Prajem ti šťastný Nový rok.
micanela
parada, ja davam rascu celu a rozhodne nou nesetrim - cim viac, tym lepsie



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia