Bravčové paprčky - varené, pečené

eraserhead - fotkaeraserhead, 24. apríla 2012
3
porcie
15 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
 na vývar
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    toto sme už ochutnali .................

  2. 2

    Paprčky dôkladne očistíme a spolu so zeleninou pomaly varíme do mäkka. Tak aby ostali v kope a nerozpadli sa.

  3. 3

    Vyberieme z vývaru a spolu s bobkovým listom, cibuľou, cesnakom, jalovcom a rascou dáme zapiecť do vyhriatej rúry. 220C 15-20 min. Vývarom si môžete zaliať použitú zeleninu a spraviť si tak zeleninovú huspeninu.

Diskusia k receptu

alena45
V Španielsku sme ich mali dvakrát v ponuke, tak som ich robila aj doma, nie je tam veľa čo pojesť, ale toho kolagénu čo si človek dopraje ! Na juhu bol kedysi bežný paprčkový paprikáš.
matata1
Paprčky,chvostíky, kolienka a rebrá sú odjakživa mojimi najobľúbenejšími časťami prasiatka. Zbožňujem ich. Do studena ani nič iné ako paprčky nedávame.
korbacik
Mňaaaam, paprčky milujem, to obhrýzanie kostí, tie lepkavé ústa a ruky....:-). Zatiaľ som ich jedla len ako paprikáš, skúsim aj upiecť. No, hádam ich kúpim rovno cestou z práce. Dík za tip, @eraserhead.
afataga
no priznam sa, ze vyzor tohto jedla ma moc nelaka, ale iste sto krat zdravsie ako parocky a pod. "lahodky"
sjuz
och, ako mi tečú slinky...mňam! a my ich dávame nášmu psíkovi... tuším to musím zmeniť!
abdul
No.1 .To nemá najmenšiu chybičku.
Ešte zvyknem pred pečením potrieť medom a cibuľu dávam celú v šupke piecť k mäsu. Aj tri hlávky.
margaretka28
@atafaga , máš pravdu,určite lepšie,ako recept,ktorý je trochu nižšie a opsahuje spomínané "lahôdky" a predstav si, že ja ked som bola tehotná,strašne ma vtedy boleli klby, tak mi lekár nakázal jesť paprčky,huspeninu a dokonca aj gumových medvedíkov.
viceroy
Tak toto máme všetci radi, aj varené, aj pečené. Je to zdravé na kĺby. Mňam.
tatranka
Paprčky a chvostíky som zatiaľ používala len do studeniny.Tvoj recept ma prekvapil,ale aj oslovil.Mám problém s myšlienkou na čistotu tých paprčiek,keby som ich vydrhla až ku kosti.No je to len môj osobný,vnútorný problém.Viem že tieto pečené paprčky by nám určite chutili ,no asi na ne nebudem mať odvahu.
leomax
Fakt sa mi to páči, a keď si potom dám za tým pivko, čo mi viac bude chýbať k šťastiu?
eraserhead
@atafaga @margaretka28 tiež keď čítam niektoré pokrmy z čoho sú pripravené a ako to detičkám chutí by som niektorých "rodičov" zavrel za ťažké poškodzovanie zdravia svojich detí (presolené, presladené, mastné). Žiaľ toto sa nezmení, a deti týchto "rodičov" keď vyrastú budú asi jesť a pripravovať podobné patvary a pachute. Kto má svoje deti rád tak im predsa môže pripraviť aj z lacnejších surovín kvalitné a výživné jedlo.
Napríklad toto je kuracie mäso plnené čerstvým špenátom, za 30 minút aj s prípravou hotové:


gubics
Nemyslím si, že by tie paprčky boli tak nezdravé,ba naopak, kolagén je potrebný na kĺby, dokonca to doporučuje aj ľudová múdrosť.
Tie paprčky nie sú mastné, takže ich môžete kľudne konzumovať, nebudú škodiť ani deťom.
gubics
ešte k poznámke pani "eraserhead"
Skontrolovali ste niekedy čo jedia Vaše deti v škole, škôlke,hoci aj vo vysokoškolskej menze. Alebo čo konzumujete keď si kúpite nejaké mäsové výrobky. Keby ste vedeli, čo všetko do toho dávajú, tak by ste ich nikdy nejedli. A to som ešte nehovorila o zelenine a ovocí ktoré dovážame zo zahraničia. Neverte tomu, že sú bez chemikálií.
Kaď už tak dávate pozor na zdravie svojich detí, tak by ste si mali všetku zeleninu, ovocie sama vypestovať a tak isto chovať aj hydinu resp. aj ostatné zvieratá ktorých mäso konzumujete.
celero
Blahoželám! Parádny recept. Perfektná fotka. Celkovo Tvoje fotky sa mi páčia. Aj keď nemajú taký ten klasický "časopisový" vzhľad, sú výnimočné a mňa zaujmú. Už je to u mňa pravidlom, že podľa fotky spoznám, že ide o Tvoj recept ;)
babidka
Vyzera to tak chrumkavo a lakavo - ale ja osobne k paprckam nemam asi kladny vztah :-)Obcas ich vsak urobim drahemu :-)))
Ale aj podla mna su lepsie takto "cisto uvarene a pripecene" ako si ich naserviroval ty ... ako ked sa spolu s mukou skryju pod menom "parky" alebo "sunkova salama":-)))))
jerica
to je moje obľúbené,ešte také horúce prvé idú paprčky , kostičky pocuckať, hlavne ked sa lepia na prsty,mňam:-)) krásne foto s popisom:-)
concord
Je tomu niečo vyše týždňa keď jeden chalan robili v TV Markíza v relácii bez servítky plnené paprčky. Ja si zvyknem robiť paprčkovo-chvostíkový paprikáš ale toto som ešte nevidel.Bol tam aj jeden čech, mal to byť jeden z porotcov Masterchef a ten tvrdil že v jednej reštike v Paríži toto robia a obed stojí 38 EUR.Je to tam špecialita podniku, dá samu veriť, lebo chalanovi ukázal ako sa dajú paprčky úplne vykostiť. Ale je s tým babračka. Kto má záujem môže si to pozrieť v archíve Markízy.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia