Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Bezlepkové kokosové rezy videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. decembra 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové kokosové rezy (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Piškóta:
3 ks
3 PL
2 PL
1 PL
Kokosová plnka:
3 ks
2 PL
60 g jemný
Krém:
400 ml
1 vrecko
2 PL
2 PL
120 g zmäknuté
2 PL
Čokoládová poleva:
40 g
50 g (70 % alebo 45 %)
Na posypanie:
 jemný




Postup

  1. 1

    Bielky na piškótu vyšľaháme do tuha.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Pridáme cake mix a kakao, dôkladne prešľaháme. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Pripravíme kokosovú plnku tak, že bielky vyšľaháme s cukrom do polotuha. Ručne vmiešame strúhaný kokos.

  4. 4

    Cesto na piškótu vylejeme na plech (27x24 cm) vystlaný papierom na pečenie. V malých kôpkach ukladáme na cesto kokosovú plnku.

  5. 5

    Pečieme pri 165-170 °C 15-18 minút.

  6. 6

    Krém: 300 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý krém a kakao. Zohriate mlieko osladíme kryštálovým cukrom, pridáme zmes mlieka, zlatého krému a kakaa. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  7. 7

    Prelejeme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  8. 8

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vychladnutým prešľahaným pudingom.

  9. 9

    Krém natrieme na upečený vychladnutý koláč a necháme stuhnúť v chladničke.

  10. 10

    Čokoládu so stuženým tukom roztopíme a polejeme ňou koláč. Necháme stuhnúť.

  11. 11

    Skoro stuhnutú čokoládu posypeme strúhaným kokosom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia