Paprikový šalát
Paprikový šalát

Balkánsky šalát z pečenej kapie

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. augusta 2021
Balkánsky šalát z pečenej kapie
Foto: archív Miloša Mikuša
6-8
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 210 °C

Suroviny

2 kg
2 strúčiky
100 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Kapiu umyjeme a naukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 210 °C asi 20-25 minút, kým nezačne koža černieť. Potom otočíme a pečieme ešte asi 10 minút. Potom vyberieme z rúry a prikryjeme utierkou.

  2. 2

    Papriky ošúpeme, odstránime jadrovníky a zrniečka, pozdĺžne nakrájame. Zalejeme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou a popučeným cesnakom. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia