Babinina cibuľová polievka na sobotu

majok - fotkamajok, 25. júna 2011

Túto jednoduchú a lacnú ale pritom veľmi chutnú polievku nám varievala mama (dnes babina) v sobotu. Druhé boli palacinky s tvarohom alebo lekvárom.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 PL
2 PL
1 ČL
4 ks
1 ks
1 l
1 ks rozšľahané
  jemne posekaná




Postup

  1. 1

    Veľkú cibuľu - veľkú ako mužská päsť - nakrájaj na drobno. Netreba to však preháňať, ja mám radšej väčšie kúsky. V hrnci rozohrej olej a cibuľu smaž do sklovita.

  2. 2

    Posyp rascou. Niekto nemá rád rascu, tak nech si dá mletú, ale nevie o čo prichádza. Posyp krupicou a stále miešaj. Zalej vodou. Pridaj nové korenie, soľ a bobkový list. Var asi 15 min, kým nie je cibuľa uvarená.

  3. 3

    Nakoniec vlej rozšľahané vajce, prevar a je hotovo. Už stačí posypať sekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Niekedy tam fuknem aj jednu kocku zeleninového bujónu alebo lyžičku vegety. Potom už stačí urobiť tie spomínané palacinky a sobotný obed je hotový.

Diskusia k receptu

jamarlen
krásna polievka, robievam podobnú, v zime, ,zväčša v pondelok, tak ju aj volám - pondeľňajšia:) vajíčko dávam zriedka, no zato do nej rád pridám počas varenia trochu bieleho vína, ak zostalo nedopité z nedele, a, samozrejme, čilipapričku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia