Bábovka

katy - fotkakaty, 23. decembra 2012
Bábovka
Foto: katy

Túto bábovku som robila, keď som bola prvý krát v anglicku. Inú formu na pečenie nemali, tak som ju spravila do tejto a myslím Zobraziť celý popisTúto bábovku som robila, keď som bola prvý krát v anglicku. Inú formu na pečenie nemali, tak som ju spravila do tejto a myslím si, že je to pekná zmena ;) Vrch som posypala orieškami a sušeným ovocím. Podávala som ju s vanilkovou zmrzlinou a čučoriedkami. Oni to tak majú niekde zaužívané podávať koláče so zmrzkou. Keď som ho spravila tak sa veľmi potešilo dievčatko o ktoré som sa starala a nazvala ho ´Cow cake´ čo znamená kravičkový koláč.

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
250 g
250 g
250 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Všetko spolu vymiešame a nalejeme do vysypanej formy.

  2. 2

    Každý si už môže pridať extra oriešky alebo hrozienka do cesta. Kto čo lúbi.

  3. 3

    Časom sme prišli na to, že ju môžeme piecť aj menej a cestíčko nebude suché. Môžeme podávať so zmrzlinou. Je to príjemná a osviežujúca zmena! Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Pekné, aj ten tvar. Občas zámerne rozdelím cesto na bábovku do dvoch chlebíčkových foriem. Skôr sa upečie, nevysuší sa a pekne sa krája.
A "kravičkový koláč" ma pobavil. Kedysi u starkej som sa hrávala so strakatou fazuľou a tie, ktoré boli sfarbené ako tvoj koláčik, tiež boli kravičky (a podľa farby som mala aj koníčky a prasiatka).
salinka
Tak malo tuku a tak dobre vyzerajuca babovka?! To musim vyskusat:-)
valeri
v surovinách neuvádzaš kakao a pritom cesto je dvojfarebné a tiež sušené ovocie a oriešky sú v ceste zapečené. Niečo mi tu nesedí ... to




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia