Bublanina s jahodami fotorecept

tinca - fotkatinca, 29. mája 2010
Bublanina s jahodami (fotorecept)
Foto: tinca

Dnes som dostala chuť na bublaninu, lebo som kúpila pekné jahody,veľký výber ovocia ešte nie je. Vybrala som mamine recepty, kde ju mám uchovanú Zobraziť celý popisDnes som dostala chuť na bublaninu, lebo som kúpila pekné jahody,veľký výber ovocia ešte nie je. Vybrala som mamine recepty, kde ju mám uchovanú a potom som išla na postup, dľa ktorého piekla p.Magálová. Zistila som, že máme rovnaké recepty, ktoré si mamy aj vtedy vymieňali, keď nebola "varecha". Takže žiadne plagiátorstvo!

45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
300 g
150 ml
150 ml
300 g
1/2 balíčka
3/4-1  kg




Postup

  1. 1

    Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh. Žltky s cukrom šľaháme elektrickým šľahačom a po ich vyšľahaní veľmi pomaly pridávame olej /tak ako keď robíme majonézu/. Potom pridávame po troche vodu. Šľaháme minimálne 15 minút. DODRŽTE čas šľahania a bublanina sa vám odvďačí krásnou výškou !

    Bublanina s jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom RUČNE vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný pekáč a dáme do rúry na 5 minút predpiecť pri 180 st.C. Zatiaľ si pokrájame umyté a odlístkované jahody na kocky. Vyberieme z rúry a poukladáme jahody. Dopečieme cca 40 minút pri tej istej teplote. Predpečenie je dôležité preto, aby nám jahody nepadli na dno.

    Bublanina s jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rada NAVYŠE: do bublaniny môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie čerešne, ríbezľe, maliny, černice alebo aj zmes lesného ovocia, dokonca je výborná aj s čučoriedkami.

    Bublanina s jahodami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

martina34
@tinca , čítam suroviny, neviem nájsť jahody, ale narobila si riadne chute, nám už začínajú v záhrade jahody červenať :-)
evusik
@tinca aké plagiátorstvo - veď všetko už raz bolo vymyslené - my to len dolaďujeme do dokonalosti :-) a tvoj recept je toho dôkazom.... že aké robíš chute?
tinca
@martina34 prepáč, už som pridala aj jahody aj medziobrázky. Mala som trošku problém s tým receptom nebralo mi ho ani obrázky, tak asi mi to vypadlo.
babav
@tinca , vdaka za radu ako sa ovocie udrzi na vrchu bublaniny.
Clovek sa uci cely zivot! ;-) !
tinca
@babav moja maminka obaľovala plody v práškovom cukre alebo v hladkej múke, ale tento spôsob je bez roboty dokonalý !!
cistinka
Vďaka Tinca...už je tvoja bublanina v trúbe...všetky suroviny som mala a krásne voní kuchyňa :-)
janger
Tinca, mam otazocku. Pises, ze to najprv das 5 minut predpiect. Ked to po 5 minutach vyberies z rury, neklesne to cesto potom? Neviem, ci vies, co myslim. Ja som vzdy velmi opatrna s otvaranim rury pocas pecenia...
tinca
@janger môžeš byť bez obáv neklesne, ba ešte narastie, vyskúšané!!!
lulu24
už sa pečie a je nádherne nadýchaná.skvelý receptík.Dakujem <3
tinca
@lulu24 toto je jeden z mojich top rcp, prakticky inú bublaninu ani nerobím, len striedam ovocie. A dokonca môžeš cesto využiť aj na bábovku, len do 1/3 pridať kakao a sriedavo nalievať do formy.
anic
perfektní recept a ta vychytávka se zapečením..geniální,děkuji moc
tonulka
tento recept používam aj na obratený jablčník.To predpečenie cesta je novinkou, neklesne potom cesto? Aby mi ovocie nespadlo na dno pekáča, vygúľam ovocie v trochu /1 PL pr. cukor, 1 PL polohr. múka a 1PL orechov/ pripravenej zmesi.
tinca
@tonulka neklesne,len to musíš urobiť rýchlo. Aj tvoj spôsob je dobrý,ja niekedy pogúľam len v múke
romi2809
Ako ten čas že 5 min prepiecť a potom 40 min to by som asi vytiahla zhoreninu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia