Bublanina Jarka fotorecept

jerica - fotkajerica, 15. marca 2010
Bublanina Jarka (fotorecept)
Foto: jerica

Nechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama, tak to robím ja, je to možno ľahšie, určite Zobraziť celý popisNechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama, tak to robím ja, je to možno ľahšie, určite skúsené gazdinky s praxou mi dajú za pravdu.

40 minút
príprava
35/45 minút
na 180 °C

Suroviny

suroviny:
6 ks
370 g
1,5 dcl
1,5 dcl
370 g
1,5 bal
1,5 bal
rozmer plechu:




Postup

  1. 1

    Pripravím si robot (mixér) na šľahanie a všetky suroviny.

  2. 2

    Dám do robota 6 bielkov, postupne pridávam kryštálový cukor, a šľahám až kým nie je tuhá pena. Potom pridám do vyšľahaných bielkov žĺtka, a znova pol minúty prešľahám.

  3. 3

    Potom prilievam postupne olej,

  4. 4

    vlažnú vodu,

  5. 5

    ďalej príde na rad múka s premiešaným práškom do pečiva. Spolu celé na pomalé obrátky premiešame v jednej nádobe.

  6. 6

    Vylejeme na plech. Mám pečiacu fóliu, je to super, nemusí sa nič mastiť ani múčiť.

  7. 7

    V zime dávam ovocie mrazené (ríbezle) zavárané (marhule,čerešne,višne). Zvyknem ovocie kombinovať , poukladám do radu marhule, a ríbezle pomedzi marhule. Dám do predhriatej rúry na 180°c . Pečiem cca 35/45 min., samozrejme každá si pozná svoju pečiacu rúru.

  8. 8

    Som naučená miešať bielka s cukrom a potom pridávať ostatné prísady , je to podľa mňa jednoduchšie a efekt je ten istý , možno aj lepší. Mám len dobrú skúsenosť s takýmto postupom.

  9. 9

    pridávam nové foto , bublaninu som robila teraz 29.5.11, len sa tak za ňou zaprášilo

    Bublanina Jarka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    už len na tácku ,

    Bublanina Jarka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Janko si pochutil

    Bublanina Jarka (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

sovka62
Aj ja mám rada tento postup, netreba kolom dokola umývať misu. A vidím, že máš perfektný robot Eta. Niet nad klasiku. Bol to môj prvý robot a zodrala som na ňom tri misy a dve šľahacie metly. Potom som ho vymenila za iný model (doteraz si za to nadávam), odvtedy už mám tretí (opäť Eta, ale už "vylepšená" - slabý motor, mizerná metla na šľahanie a o mlynčeku na mäso, mak a pod. môžem snívať), ale na ten prvý nezabudnem - najlepší s akým som sa stretla.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Sovka presne, ako by som to písala ja. Hneď obrázok s typom robota mi padol do oka.
Recept je určite dobrý. Tie žĺtka do bielkov to je super postup. Používam ho aj ja hlavne pri bublaninách. Ja si to cesto ešte rozdelím a do jednej dám mleté orechy alebo sekané orechy. Dnes ho určite urobím a porovnám s mojim.
jerica
Ahojte kočky, máte pravdu, ten robot má určite roky zrelej ženy, nedám naň dopustiť , mám ETU aj ručný šlahač , nakúpila som si v tom čase aj náhradné diely , pokiaľ sa to dalo, voľakedy ste mali možnosť si kúpou dopĺňať diely nielen k robotom. Keď vidím recept a je v ňom šlahanie žĺtka s cukrom ,potom na koniec zapracovať vyšlahané bielka , automaticky si to prehodím a šlahám najprv bielka s cukrom , mám s tým len dobré skúsenosti. Čo sa týka "robota", dnes dostaneš robot čo ti splní tvoju predstavu , ale ten stojí toľko , že za tie prachy si do smrti môžeš dávať robiť cukrárke zákusky.
Dnes aj firma ETA v čechách si dáva vyrábať výrobky do Číny, preto to tak vyzerá, keď aj si myslíš nedám na ETU dopustiť , tak zabudni že to robili čeké ručičky z kvalitného materiálu. Pozdravujem a ďakujem za vaše hodnotenia.
jozefj
jerica koláčik vynikajúci. Robot ETA 022 máme od roku1972.Bol to svadobný dar a slúži stále.
frezia68
Bublaninka výborná a náš robot ETA má 25 rokov,ale už by mal byť starček,veľmi často používaný a ešte vždy slúži,je vďačný.
milan2
Ja mám ETU robota,
s ním je ľahká robota,
vždy keď príde sobota,
zapnem ETU robota.

Strúha, šľahá, mixuje,
len to s ním tak mixuje,
zemiaky rozmixuje,
poslúcha, nepyskuje.

Nikomu ho ja nedám,
a ani ho nepredám,
tá bublanina vyzerá výborne.
jerica
Tá poklona pre mixér za socíku kúpení,za koláčik ďakujem.
1x jerica
babidka
och , moja zlata ETA
z nostalgie ju este doma mam
ale uz nepouzivam..

Ale Zelmer sa mi tiez osvedcil...
1x jerica
jerica
Moja bublanina , Och tá zlatá ETA s úsmevom ťa zatienila . Nabudúce sa polepším a šlahač ETA pofotím,ale samozrejme pri práci,nedám na ňu dopustiť.Potešenie na duši , že mám fanúšika , fanúšičku pri práci.
siskam
a tento robot mám aj ja. Používam ho na chalupe. Starý socialistický, ale ešte stále slúži. A ten postup ma zaujal, bielky, žĺtky atď.Rozhodne to najbližšie takto skúsim.
1x jerica
frezia68
Jerica,tá Eta Tvoju bublaninku nezatienila,máš výborný postup,to iste každý ocení.Len tá nostalgia.....a ja tiež neviem vyhodiť funkčné veci len preto,že sú staré.Už dávnejšie túžim po novom,starý občas aj zavrčí,že myslím...už končí?Ale nie,ďalej ide,aj elektrikár naň kuknul,reku či mi nevybuchne.Uspokojil ma,tak nám ďalej pomáha!
janger
@jerica , urcite vyskusam. Ja som pri peceni vzdy sneh primiesavala nakoniec. Ale ty to teda robis opacne. A aj tak je tvoja bublanina krasna a vysoka. Vyskusam to, som zvedava.
1x jerica
elisticka
@jerica dnes som si pozrela tvoj receptík lebo ja nie som tak dlho na vareche ako tvoj receptik a zaujal ma tym ze naozaj tento postup je rychly a bublaninka vyzera super!!aj ja mam komunisticku etu ručnú a veru ked sa mi pokazila tak mi zat povedal ze to sa neoplati opravovat ze je dostat dost mixerov ale ja som na tom trvala a posunul len šnúru lebo tam bola chyba a veru povedal ze takato kvalita sa uz teraz nevidi!!!!!!tak si šetrím a davam nea neho pozor moj mixerik:-)))doma mi nadavaju ze mam kupeny aj iny ale tiez mam rada len tento:-))vidis ho aj na mojich receptoch ked ukazujem mixovanie a este aj tie 2 cervene nadobky su tiez retro:-))))
1x jerica
olinka12
Koláčik ukladám do KK mám veľa receptov na bublaninu ale tento určite vyskúšam. Rozobrali ste mixér aj ja mám tento už 27 rokov a iba raz bol v oprave čo nové vydržia tak maximum mesiac po záruke a v opravovni povedia, že to sa neoplatí opravovať a ani sa to nedá.
1x jerica
jerica
@svetielkovtme ako vám chutilo ? Ja ju budem robiť zajtra,prídu deti naoberať čerešne tak si pochutia aj na bublaninke.
Je s viac vajíčok potom je aj cesto krásne nadýchané.
honestka
Kedze je obdobie ceresni a uz sa objavuju aj na nasom trhu rozhodla som sa pobrazdit niekolko receptov tu ponuknutych na tradicnu dobru bublaninu a porovnat ICH cim sa lisia.
Zistila som @Jerica , ze mas pravdu v uvode a ze tie stare a originalne recepty su ozaj zrejme najlepsie pre ich jednoduchost.

= A pretoze ostavam pri mojom zauzivanom recepte, ktory je navlas podobny tomuto (a maloco sa takemuto dobremu kolaciku len tak rychlo nevyrovna), tesim sa na nove varky krasnych ceresni, aby skoncili v tomto prevedeni.
= Ak tiez stojite pred dilemou a hladate dobry recept na bublanianu, skuste upiect takto - neobanujete , lebo vysledok je famozny.

1x jerica
jerica
@honestka ďakujem že si prelúskala recepty na môj osvedčený recept na bublaninu , vidím že ten recept beží aj v Kanade , Tvoje komenty sú vždy ktoré potešia a poučia , za to Ti ďakujem.
Malá poznámka , preto zo šiestich vajec , mám veľký plech a ja chcem mať bublaninu vysokú:-)) rozmery plechu uvádzam v popise surovín.
pacik
Keď objavím aj dobrý recept, ktorý začína žĺtkami s cukrom a šľahaním bielok extra, okamžite idem od neho. Tento tvoj je super, okamžite si ho ukladám. A taká istá teta ETA mi ešte funguje, aj keď toho už so mnou prežila dosť :-)
1x jerica
jerica
@pacik jéj to je náhoda , že si prejdem čo nové a aký potešujúci komentík- @pacik k ETA - ešte ma nezradila , tiež by mohla ísť do dôchodku , len jej sa nechce , šľahá,miesi,mixuje a nie a nie si dať pokoj.
evica39
Asi všetci máme radi takéto dobré koláčiky. Tiež robím túto bublaninku, len dávam menej cukru - 250 g. Vôbec to nechýba, necítiť, že je menej sladšia...
Dodám ešte, že moja maminka má tiež podobný šľahač - Eta, pamätám si, že ho vyhrala v čas. Život za vylúštenie krížovky. Bola som ešte školopovinná :) , teraz mám pár rokov po 40- tke a šľahač stále funguje, hoci dostal zabrať aj pri príprave zákuskov na svadbách. Skrátka, niektoré veci sú fakt vydarené !!!
jerica
@mariaklara vôbec mi to nevadí , veď každý sa nevracia späť na staršie recepty a takých je tu veľa a opakujú sa ako na kolotoči , ja som rada že si ho pridala , každý je jedinečný mne to vôbec nevadí,som rada že sa ti páči aj môj:-) tak ako sa mi páčia všetky Tvoje recepty:-) Vráble su mne blízke , mám tam spolužiačku a priteľov( Tesláci) teším sa nakaždý dobrý!! recept na varecha.sk !!
babinka
tak inu bublaninku uz robit nebudem - len tu tvoju, 2x som ju skusila, 2x nam velmi chutila, aj napriek tomu, ze som pouzila celozrnu muku. Dakujem za recept, lebo v mojej pisankovej KK som mala tolko receptov na bublaninu a bez poznamok, ako chutia, ze som uverila radsej komentarom k tvojmu receptu a nelutujem :)
1x jerica
babinka
tak inu bublaninku uz robit nebudem - len tu tvoju, 2x som ju skusila, 2x nam velmi chutila, aj napriek tomu, ze som pouzila celozrnu muku. Dakujem za recept, lebo v mojej pisankovej KK som mala tolko receptov na bublaninu a bez poznamok, ako chutia, ze som uverila radsej komentarom k tvojmu receptu a nelutujem :)
jerica
@babinka potešila som sa že aj tam za morom sa páči moja bublanina,ďakujem že si napísala , J. :-) To vieš , pokiaľ to príde k nám tak to trvá :-(
svetielkovtme
tusim som vtedy zabudla napisat nakolko nam chutila. Natolko, ze som dnes piekla znova a obavam sa, ze nevydrzi do zajtra (a to sme 2ja) :D

dakujem za tento recept :)
1x jerica
jerica
@svetielkovtme so rada že si sa vrátila k receptu , že koláčik chutil , tiež sme dvaja , koláčiky u nás tiež nemajú dlhú životnosť,len keby sme sa držali na uzde , to by bolo pre nás lepšie, môj je "dia" a ja som čakatel,zajtra budú výsledky:-(
coldbery
Príma recept...ukladám si ..tiež nemám rada kopu misiek kolo jedného koláča...♥
1x jerica
jozka2
No priznam sa ,zijem v USA a s velkou chutou som zacala vypekat reku nech nevijdem z cviku piskota nadherna,ochutnam smrdi za vajickami skoro somsa do .....,nevedela som tomu prist nakoren a zacala som od snehu az potom zltka/tak som robola robim jednoduchu babovku ktoru po mne zacal piect moj 11 rocny syn Robo ing.vazila 9 rocna Klaudia a asistentku robila s velkou ochotou 7 rocna Dzinka na Zahradnej
ulici v Humennom a robili oslavy so susedovymi detmi Jarkou a Vladom kazdu sobotu a vzdy sa podarila a tak aj mne vN.J. sa tymto sposobom dari kazde piskot.pecivo no aj za pomoci vybornej muky z polskeho obchodu kde niekedy slovenska etiketa pozdravujem varechakov
1x jerica
tilau
bublaninka výborná, vysoká, len nabudúce musím dať menej cukru, mne sa zdala dosť veľmi sladká...ale zjedla sa hned :D
1x jerica
jozka2
jarka toto presne robim aj ja len najprv vymiesam zltka s PDP,pocas slahania bielkov s cukrom zltka narastu atak ich pridavam apostupne olej atd.
1x jerica
jerica
Tak to je fakt náhoda,chcem spraviť bábovku , tak neotváram uložené papierove recepty,že čo , idem pozrieť môj recept , a tu komentíky ktoré fakt potešili a ja neporiadna som vôbec nereagovala , tak teraz ďakujem za super radu tebe @jozka2 , @tilau tebe tiež, že si napísala , a za pochvalu ďakujem @3sandra3 , @coldbery ,že si si uložila.
anina43
ja robím tak isto, pridávam do nej nastrúhaný zmrznutý citron alebo za 2 PL koňak. takto pečiem aj bábovku, len sa mi už nechce vážiť, tak robím podobným spôsobom hrnčekové bublaniny a sú krásne ľahunké aj vysoké. na Tvojej bublaninke by si pochutili aj moji Jankovia
1x jerica
alena45
@jerica , dnes som robila bublaninu s Tvojím postupom, prvýkrát mi neklesla, je krásne nadýchaná, úplne skvelá !
1x jerica
jerica
@alena45
Alenka, ďakujem, som rada, že si spokojná, tento postup práce som zdedila od moje tety, ktorá bola v pečení bez konkurencie :-)
beatacsontosova
teda donedávna som robila stále "babkinu" bublaninu, no po odskúšaní tejto som babkin recept odložila, jednoduchý recept, fakt sa mi páči, že nepotrebujem dve misky, je krásne nadýchaná, skúšala som aj posypať orechami, no nebíčko v papuľke :D
1x jerica
mikulas33
dnes som piekol aj ja túto bublaninu recept ma zaujal hlavne koly tomu ETA robotu :) tiež mám jeden doma ale ten má už pomaly 50 rokov mám ho ešte po prababičke je to typ ETA MIRA :) musím povedať ten postup je úplne úžasný a bublanina výborná inú už robiť nebudem :) taký recept som dlho hľadal :)
jerica
@beatacsontosova , ďakujem za odozvu, potešila som sa,prepáč, ušiel mi tvoj komentík :-)
@mikulas33 , milé, nuž ETA mi poslúžila veľmi dlho a spoľahlivo, len aj ona je už na dožitie, odišli mi metličky na šlahanie, keby sa dali kúpiť, určite by ETA poslúžila ešte zopár rôčkov. K bulanine, ďakujem, že si dal vedieť, je to jednoduché, recept na istotu :-)
mikulas33
metličky sa dajú kúpiť v Bratislave na Mýtnej je obchod ETA a tam majú všetky náhradne diely teraz som si tam kupoval tesnenie na mixovaciu mysu
1x jerica
jerica
Miki, ďakujem za info, ešte dnes tam vybehnem :-)
zolik
@jerica vyborna bublanina. dakujem. uz je v kk premiestnena z bublanin do rubriky odskusane/opakovat ;-)
1x jerica
jerica
@zolik , ďakujem za milé slovíčka, potešili :-) želám pekné sviatky :-)
denyany
Úžasná bublanina! Dnes ju idem robiť ani neviem koľký krát, inú už nero bievam, všetkým veľmi chutí, vždy sa podarí, je rýchlo spravená aj rýchlo zjedená.
1x jerica
jerica
@denyany ďakujem za odozvu k receptu.
Ani si nevieš predstaviť ako si ma dostala do dobrej nálady s tvojim pekným komentom, lebo Pc mám na dve veci , na h.... a na nič, nie a nie otvoriť, vypisuje "nereaguje" potom oznam : zastaviť, či mám počkať na čosi ako "zásuvný modul" už som bola z toho na vetvy. Hlavne, že mám vnukov čo sú v práci pri pc N°1. Ani jeden nemá čas.
babinka
Dnes broskynovo visnova s mandlovou, celozrnou a hladkou mukou, namiesto oleja kokosovy olej a navrch zvysky mrazenej posypky. Stavnate, chutne aj so znizenim cukru


2x haji a jerica
babinka
Prave som upiekla tuto krasnu nejedlu bublaninu. Cast cukru som nahradila kokosovym cukrom a az pri ochutnavke som zistila, ze to bola himalajska sol! A 10 Dg soli v kolaciku bolo citit. Tak hor sa na druhu davku a teraz si uz dam pozor. A kedze aj posledny prasok do peciva som minula, idem to skusit so sodabikarbonou a citronovou stavou. Dam vediet, ako to dopadlo
jerica
@Babinka (14.4.2019 23:04)

Pozdravujem, si milá, ďakujem za "info" no čo už, aj mne sa stalo, do kysnutého cesta 110g soli, miesto cukru, hm, došla som nato keď nie a nie vymiesiť. Už si dávam väčší pozor pri surovinách, škoda by bolo keď máš domáce vajíčka a musíš sa rozlúčiť nielen s cestom, ale aj s časom, ten sa nedá "dať do koša, ani posunúť späť".
babinka
Veru, sliepky volaco pozobali, ale psom tiez chutilo, daco sa ujde aj rybickam, tam sa snad sol roztopi :). Druha davka so sodou a citronovou stavou vyzerala uplne inak. Velmi vyrastla v rure, ovocie sa stratilo a zmenilo farbu, cucoriedky do zelenkava a jahody vybledli, ananas bol belsi. Ale chutilo, pocukrovala som :) fotku prilozim z telefonu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia