Ananásové „zuccotto“

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 3. augusta 2015
Ananásové „zuccotto“
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
150 g
50 g
Krém:
0,5 l
40 g
50 g vaječný
 (kôra, šťava)
10 g
0,5 l
50 g
Karamelizovaný ananás:
400 g
200 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozmixujeme s cukrom, až kým nevznikne svetložltá pena. Postupne pridávame múku a kokos. Pečieme pri 180°C asi 10 minút.

  2. 2

    Krém: Ananásový džús pomaly zohrejeme. Vanilkový puding, vaječné žĺtky a kryštálový cukor spolu zmiešame, pridáme zohriaty ananásový džús a pripravíme puding. Pridáme želatínu, ktorú sme vopred rozpustili vo vodnom kúpeli, a necháme vychladnúť. Nakoniec po vychladnutí pridáme smotanu na šľahanie.

  3. 3

    Karamelizovaný ananás: Ananás očistíme a pokrájame na malé kocky. Z cukru spravíme karamel, pridáme ananás, trochu rumu, skaramelizujeme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Do formy postupne dávame najskôr ananásový krém, naň uložíme skaramelizované ananásové kúsky a nakoniec piškótový plát. Necháme zamraziť. Po zamrazení vyberieme z formy a ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia