Ananásová torta

evanaaa - fotkaevanaaa, 13. decembra 2010

Túto ananásovú tortu som robila minulý rok a nabrala som odvahy dať ju sem, aj keď nemám možnosť dávať fotky. Je pre diabetikov.

18 min. minút
na 220st. °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6 ks
150 g
150 g
1 sáčok, papier na pečenie
Krém:
4 dcl
20 g
100 g
60 g
1 ks
300 g, čerstvý alebo kompót




Postup

  1. 1

    Z bielkov a sladidla si ušľaháme sneh do ktorého zľahka zamiešame žĺtky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vareškou zamiešame do snehu. Cesto vylejeme do formy s priemerom asi 20cm a na 220 st. pečieme približne 18-20 minút, treba odskúšať paličkou.

  2. 2

    Na krém zmiešame mlieko puding a sladidlo a uvaríme hustú hmotu. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo približnej hodnoty a vymiešame na penu, do ktorej zapracujeme na kúsky pokrájaný ananás, z ktorého si odložíme časť na ozdobenie. Po vychladnutí korpus prerežeme na dve časti a naplníme krémom, ktorým obalíme aj vrch a boky. Zdobíme zvyšným ananásom, prípadne môžme aj hoblinkami z dia čokolády. Opravujem- maslo približnej teploty ako je puding.

Diskusia k receptu

danapa
supeeer, urcite vyskusam, mame v rodine DIA-betikov, potesia sa ☺☺☺ dakujeeeem
andys
Vďaka za inšpiráciu, urobím tatovi. Pridávam do KK :)
katamama
Evanaa,oceňujem že si pridala niečo pre diabetikov. Odkladám a vyskúšam.
evanaaa
Mám viac receptov, niektoré som robila, iné ešte nie, neviem, či aj také môžem sem dať.
cica2
tak pre diabetikov sa mi zíde aj takýto recept, ďakujem a hneď si ho pridávam :).... starký ananásovú zbožňuje
evanaaa
To som rada,že som ulahodila a pokúsim sa vložiť ešte nejaké recepty.
marianne69
...a veru mne este ostalo par plechoviek ananasu od Vianoc a tato torticka by bola vyborna...ale ked chcem cukor @avanaaa ,kolko by som tak mohla dat?
evanaaa
Marianne, s cukrom som neskúšala, ale ak je sladidlo v pomere 1:1, tak asi to isté množstvo.
evanaaa
Vitaj,Vladok,máš pravdu, viac, než skvelá. Okrem toho, že tu nájdeš množstvo receptov, nájdeš aj pomoc keď ju hľadáš a potrebuješ, tu ti poradia a aj sa zasmeješ, len si pozri Zážitky a Diskusie. A pridávaj hlivové recepty. Raz som išla robiť poliuevku a mám dojem, že čím dlhšie som v nej hlivu varila, tým sa mi zdala tvrdšia, čím to bolo, poraď. To bolo pred rokmi, odvtedy som hlivu tuším ani nerobila.
evanaaa
Redakcia, ale ja to tam nevidím, pomôžte mi nájsť.
evanaaa
Veď tam som sa viackrát podívala a nie je tam od vás nič.
redakcia
preposlali sme to ešte raz, skús pozrieť za chvíľu, prípadne skontroluj spamovú schránku.
vladokk
hliva je húževnatý hríb nedá sa zrejme rozvariť, tiež v závislosti od toho či sa tiež jednalo o tú vrchnú časť klobúka, alebo hlúb to dúžinaté v tom je samozrejme najviac prospešných látok. Ja ju pestujem v pivnici tak že má takú belavú farbu a je jemnejšia vyzerá asi takto
link sa tu asi nedá vytvoriť jedine vložiť tento odkaz do prehliadača
 vlado.webnode.cz/fotogalerie/...
evanaaa
Redakcia, už sa mi to objavilo - teraz, ja súhlasím už neviem koľký krát, ale to nevadí, týmto dávam súhlas aj pre iné podobné prípady, ja totiž neviem otvárať tie súbory s fotkami, lebo čo sa s tým má robiť, prepáčte, nie som tak zdatná a nemá mi to kto ukázať v praxi. A ďAKUJEM!
evanaaa
Dík, Vladokk, kľudne sem píš, redakcii to nevadáí, je to len komunikácia medzi mnou a nimi, keď to inak nejde.
mirka1983
budem robit podla vasho receptu ale s orechami len neviem ako dlho by torta mala odstat v chlade a asi ako dlho by som ju pred podavanim mala robit
evanaaa
Mirka, píšem ti zatiaľ len sem, snáď ti to príde: Neviem ako často a či robievaš torty, dezerty vôbec ale platí, že čím kratšie uchovávaš, tým lepšie. Táto torta sa u nás zjedla rýchlejšie, robila som ju len raz, lebo sme len dvaja a dlho potom jeme čo upečiem, ale pri tejto nám pomohla návšteva. Keďže sú dni ešte chladné, mohla by sa urobiť deň, možno dva dopredu, horšie by to bolo v lete, keď sú horúčavy, predsa tam len je ten maslový krém. A orechy mieniš dať do cesta?Lebo to som neskúšala, neviem, či nie je treba potom trochu múky odobrať a nahradiť orechami ale asi ani nie. Mám viac receptov, ja si aj obyčajný z tých čo sú tu prispôsobím a robím, len miesto cukru sladidlo a múku zmiešam s celozrnnou. Dúfam, že som ti trochu pomohlsa, ja nejak neviem posielať e-maily, len raz som skúšala.
andiss
Fajny receptik. Len sorbitol si nahradim brezovym cukrom a muku pouzijem spaldovu :)) inac super. Mas krasnu fotku, z tej malej princeznicky som nevedela spustit oci:)
evanaaa
@andis , tento recept som dávala sem ako vidíš, dávno, vtedy sa asi brezový cukor ( Xylit, Xylitol) ešte nevyskytoval, ani o stévii sa tak nehovorilo, ale aj ja ho dávam do pečenia, aj keď už nejak nepečiem. A tá "princeznička" bude mať 12.8 tri roky :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia