Ananásová torta fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 28. novembra 2010

Mam rada tento recept, lebo ovocie sa da menit podla sezony, alebo moznosti. Torta potom vzdy inak chuti, podla toho ake ovocie sme pouzili.

8
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180C °C

Suroviny

200 g
60 g
75 g
1/2 KL
1 KL
plnka:
80 g, jermný
3 PL, / kukuričný škrob
2 ks
2 ks
500 ml
820 g
1/3 salky




Postup

  1. 1

    Do misky si dame muku, cukor, maslo, sol, zltok, vanilkovy cukor a spracujeme cesto. Cesto si zabalime si ho do potravinarskej folii a nechame aspon hodinu postat.

    Ananásová torta  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu na pecenie si vymastime. Cesto rozvalkame a ulozime do formy. Ja cesto poprepichujem vidlickou, nezatazujem ho nicim.

    Ananásová torta  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pecieme vo vyhriatej rure 180C 20minut.

    Ananásová torta  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky si dame cukor, maizenu, zltok a vsetko spolu rozmiesame. Pridame cele vajicka a dobre rozslahame. Za staleho slahania zalejeme horucim mliekom. Misku si dame nad paru a slahame pokym krem nezhustne a neuvari sa. Do kremu nakoniec primiesame roztlacene kusky ananasu. Ja som pouzila zavarane platky ananasu. V konzerve ich bolo 9 kusov. Tri platky som roztlacila do plnky a dalsich sest platkov som pouzila na ozdobu. Vychladnuty krem dame do upeceneho kolaca.

    Ananásová torta  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch torty potrieme teplym marhulovym dzemom.

    Ananásová torta  (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
Krásny receptík, toto som chcela spravit, lebo som kupila ananás a bojím sa,že sa mi pokazí. Tak, hádam koláčik upečiem. Ďakujem za receptíííííííííííííííííííííík.
elisticka
Danka joooooj ananasik zboznujem to je dobrotka ukladam a urobim:-)))
palokuchki
@marienka44 , mozes dat aj cerstvy ananas, ale aby bol dobry sladky. Ale ak je nedozrety a kysely ja by som ho radsej chvilu povarila v sirupe.
janger
Danka a @marienka44 , ja neviem, ci to je pravda, ale som uz davnejsie pocula, ze cerstvy ananas, kiwi, papaya a figy obsahuju nejaky enzym, ktory stiepi bielkoviny, ktore su v kremoch, masle, tvarohu...Ze toto cerstve ovocie treba na chvilocku nechat prejst varom. Tak isto to posobi aj na zelatinu...
palokuchki
Janka dakujem ti za informaciu. Z tohoto druhu ovocia som nikdy nedavala priamo do plnky, tak nemam s tym skusenosti. Kiwi davam obcas do rolady podobne ako slonie slzy a tak je to v poriadku. No do zelatiny tiez viem ze toto ovocie sa nema davat cerstve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia