Americká pizza

2010 - bez fotky2010, 22. februára 2011
Americká pizza
Foto: 2010

Talianska pizza je skromne jedlo len tak zopar ingrediencii na tenkom ceste. Ale to bolo v tedy, ked boli vsetci chudobny v Taliansku, Zobraziť celý popisTalianska pizza je skromne jedlo len tak zopar ingrediencii na tenkom ceste. Ale to bolo v tedy, ked boli vsetci chudobny v Taliansku, potom prisli do krajiny prebytkov a zbohatli a rozhodli sa, ze pizza je moc uboha. Co tam zopar ingrediincii? Mame penazi dost zacneme ako marinara s krevetami a chobotnicami a vsak sme v Amerike tak tam pridame aj dobry steak (mozeme si to dovolit a mame radi New Orleans, tak tam dame cajun sunku a zopar chillies a zakoncime dobrou majonezou a citronom.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

 varená mala
 zmes
 /feferónka/




Postup

  1. 1

    To je len vzorka , kazdy si da surovin podla svojej penazenky .. Pizza base( zaklad) kupime americku to je hruba ( alebo si upecieme sicilsku hrubu ) alebo si spravime cesto podobne ako slovensky kolac, maslom nesetrime. Tym ze je hrube, dame najpr predpiect, lebo sa nam to vsetko prebori do cesta.

  2. 2

    Stedro natrieme cesto pizza paradajkovou omackou ako Cosco specialna tazka ako Angela Mia. Riadne to posypene talianskymi susenymi bylinkami. Zobereme za hrst struhanej mozzarelly a stedro rosypeme. Vzdy je este treba pridat trochu miestenho syru ako cheddar na chut. Dakde este pridaju treti na chut ako emental.

  3. 3

    -Kedze sa nam paci juh ameriky, tak si poukladame na drobno nakrajanu pikantnu sunku cajun a chilly papricky nakladanez mexika. Na to si pekne poukladame pekne velke tygrie predvarene krevety (ziadne mrazene malicke) a medzi ne si dame male nakladane chobotnicky.

  4. 4

    Aby sme to zakoncili, zoberieme na tenko nakrajany kvalitny steak ako T bone. A poukladame. Dame piect to horucej rury, ale najlepsie do pizza pece lebo toho mame moc vela. Vyberieme a este co by bola pizza bez dobrej majonezy ako McCormick a troskou jarnych cibuliek, pekne ozdobime. A nesmieme zabudnut na citron

Diskusia k receptu

katkat
uff, asi by ma porazilo po prvom kusku :) hoci tam idu same dobre veci
kata50
Mám rada tenké chrumkavé cesto s primeranou oblohou.
elantra
toto by moj zaludok asi tazko travil :) mozu byt aj krevety, aj chilli aj sunka, ale radsej kazde na inom kusku. inak dakujem, teraz mam chut na pizzu!!
2010
Jasne ze robia tenke pizze, ale ze si nevymyslam :



kata50
Wau, tak toto je sila!!!!!!!!!!! Ono to je plnené v ceste, keď sa nemýlim. Tak, ak sú vhodne zvolené suroviny, musí to byť fajn. Chrumkavé cesto zhora , zdola a vo vnútri plnka. Ako sa to presne robí????
frezia68
Zasa niečo nové a pre nás nezvyčajné,ale zaujímavé ...:-)
julica
Uff, @frezia , u nás môžeš podobné nájsť v Pizza Hut, ale neodporúčam :)
katarina2511
Ano, presne taketo pizze sa pecu aj tu v Canade. ... a vysledok ?Vaha "zdraveho" Canadana zacina na 350 lb , co je 159 kg.
2010
Presne tak katarina2511 , ked si to pripravi doma sed a sadne si pred telku... robil to moj syn aj pre dalsich hracov ako prisli totalne zmoreny z basketbalu.
kata50, taka "dvojita pizza " sa vola calzone a povodnej talianskej verzii je uplne super.
evanaaa
Myslela som, že calzone je ( sú) niečo iné. Pizzu moc rada nemám, aspoň takú, akú som si doma robila so zmreazenej kúpenej, ale tú dvojitú-plnenú by som si dala, tá vyzerá lákavo.
honestka
asi myslis samostany Calzone, ktory je ako velky piroh. aj take sa predavaju.
julica
Taliani majú takú večnú srandu, že keď im na stôl príde calzone, pichnú do nej vidličkou, čo vydá také fučanie a oni sa potom môžu smiať. dookola :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia