Ázijská pečená zelenina z jedného hrnca

2010 - bez fotky2010, 2. decembra 2010
Ázijská pečená zelenina z jedného hrnca
Foto: 2010

Pred niekolkymi mesiacmi som pridal klasicky grecky recept na pecenu zeleninu Briam a ta ma inspirovala na tento pokus, plus som mal ine Zobraziť celý popisPred niekolkymi mesiacmi som pridal klasicky grecky recept na pecenu zeleninu Briam a ta ma inspirovala na tento pokus, plus som mal ine zeleniny tak som si vymyslel azijsku variantu.Takze pecena tekvica, baklazan a sladke zemiaky , nakoniec zaliate cervenym kari a kokosovym mliekom. PS: Malo byt z jedneho hrnca ale som jej dal vela tak skoncilo z jedneho plechu.

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g thajské
500 g  fialove
1 vacsia
2
za hrst
2 struciky
200 ml
1  alebo limetkova kora
varianta:
2 lyzice
250 ml
3 lyzice




Postup

  1. 1

    V nasom pripade polku tekvice ( tvrdej ako skala ) osupeme a nakrajame na kocky. Tak isto sladke zemiaky na cca. 1cm koliecka.Ked mame taky maly baklazan tak len na polky ( netreba ho ani macat ani solit ) ked mame velky tak nakrajame na kocky a dame do slanej vody "odhorknut").Vacsiu cervenu cibulu nakrajame na hrubo tak isto aj cesnak.

    Ázijská pečená zelenina z jedného hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu posolime pokorenine a poolejujeme a rukami poriadne vsetko premiesame.U nas sa je stiplave tak pridame na hrubo pokrajanu feferonku a nasekane listky koriandra. Podlejeme vyvarom a dame piect bez miesania na cca. 40 minut pokial nie je tekvica hotova , makka.

    Ázijská pečená zelenina z jedného hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Robili sme este variantu ked bolo vsetko upecene, pridali sme kokosove mlieko zmiesane s kari pastou a nechali prepiect este 5 minut.Takze na vzniklo take daake zapekane zeleninove kari.

    Ázijská pečená zelenina z jedného hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Druhu variantu sme servirovali len tak dietne na veceru s vajickom. ( treba pred Vianocami...)

Diskusia k receptu

dorisa
@2010 ,nezabudol si si pripísať k recptu- fotorecept? Inak je zaujímavý,ukladám.
evanaaa
Tá pečená zelenina je iste dobrá, už dlho sa na ňu chystám, ale chcela by som aj tekvicu, len neviem aká má byť. U nás majú ( v Kauflande ) takú oranžovú, hruškového tvaru, minule som ju mala v ruke, že ju vezmem a potom som ju vrátila, lebo som nevedela o aký druh ide, škoda, že to tam nepíšu.
bozulka
@2010 ,to malé fialové sú ti lilky?Pečenú zeleninu máme radi,akúkoľvek,čo dom dal...
2010
bozulka su to tzv. "jablkove baklazany -lilky.
v thajsku maju aj ceresnove malicke , vyhoda je ze netreba ziadne odhrknutie






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia