Austrálsky nekysnutý chlebík

majkah - bez fotkymajkah, 9. októbra 2013
Austrálsky nekysnutý chlebík
Foto: majkah

Chlebík som videla v TV a veľmi ma zaujal svojou nenáročnou prípravou. Nemala som pokoja kým som ho nevyskúšala. No a tu je:

8
porcií
5 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 ks
1 ČL
220 ml
2 PL
2 PL
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Múku, prášok, soľ, nasekaný rozmarýn dobre premiešame

  2. 2

    prilejeme vodu a olej a vypracujeme cesto. Tak nahrubo, moc to nemiesime. Urobíme placku, posypeme olivami. Okraje prehneme smerom do stredu a urobíme bochník.

  3. 3

    Bochník prenesieme na plech s papierom na pečenie. Povrch bochníka postláčame rúčkou varechy do tvaru hodín a dáme piecť do vyhriatej rúry, kým nemá hnedú kôrku. Ja som piekla na 200°C 50 min.

Diskusia k receptu

caterina
olivy zapecene v chlebe, to je uzasna chut! vdaka za inspiraciu
secret
Skusam piect kazdy druhy recept na domaci chlieb. Zda sa, ze ten by mal vyjst. Skusim.
venusa
Kazdy rcp na chlieb je zaujimavy, aj tento a +kto ma rad olivy.
tiginko
zaujímavý chlebík, určite stojí za vyskúšanie
eviana
Woooou... to je krásny a veľmi zaujímavý chlebík... chválim :)
mariamka
krasna kombinacia rozmarin s olivami, a hlavne nekysne, a ked sa rozdeli na mensie, mozno sa aj skor upecie :) urcite vyskusam :)
majkah
@mariamka , ja by som to nedelila, skusala som predtym, nekysnute male cesto sa neupecie, vyschne
majkah
skuste a kto nema rad olivy moze vynechat alebo naplnit inym, napr. syrom alebo susenymi paradajkami
chapona
@Majkah čo sa týka tej plnky, vyskúšaj moju - mám tu rct na "chlieb z pekárničky" pridávam olivy, rajčiny, syr, tekvicové, slnečnicové zrnká a lieskové orechy....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia