Foto: vavan
tieto rezy robievala naša babka na všetký slávnostne príležitosti,plnku robievala z váženej čokolády,ktorej hrudu mala vždy na skrini v izbe a nie v kuchyni Zobraziť celý popistieto rezy robievala naša babka na všetký slávnostne príležitosti,plnku robievala z váženej čokolády,ktorej hrudu mala vždy na skrini v izbe a nie v kuchyni a nám bola vždy tá čokoláda najvzácnejšia,potajomky sme si chodili kúsok ulomiť dnes môžem len o takej čokoláde snívať ja tú plnku teraz robievam z tabličkovej čokolády.Sú síce náročné na vajíčka ale nenáročne na čas.
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme s 12 bielkov so štipkou soli tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s cukrom,potom pridávame už len jemne varechou mleté orechy zmiešané s kakaom a múkou striedavo s ušľahaným snehom.Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 2
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C asi 40 minút.Či je upečený zistíme špajdlou ak sa nelepí na špajdlu tak je upečený ak sa lepí tak ešte dopečieme.
- 3
Plnka:Uvarené precedenú kávu varíme na miernom ohni s čokoládou do zhustnutia. Necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutý čokoládový krém. POZOR! Maslo a krém musia mať rovnakú teplotu inak sa krém zrazí.
- 4
Z upečeného plátu olúpeme kôrku,natrieme krémom,urobíme plastovou kartou vlnovky nakrájame na rezy alebo trojuholníky a môžeme podávať Sladkú dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ywett viem že to nie je žiadne umelecké dielo,stará klasika ktorú si treba občas pripomínať, ale chuťou su vynikajúce aj keď tá fotka pôsobí ozaj babičkovsky;-)