Oravský čučoriedkový koláč

Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 4. februára 2014
Oravský čučoriedkový koláč
Foto: Robert Hüttner
20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 ml
150 g
500 g
1 bal.
350 ml
700 g
Na posýpku:
100 g
100 g
1 bal.
1/2 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka a práškový cukor vymiešame do spenenia, do misy k nim pridáme olej, mlieko a polohrubú múku. Spolu zamiešame s práškom do pečiva a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Umyté čučoriedky necháme dobre odkvapkať a pridáme ich na cesto.

  3. 3

    Zo zvyšných surovín urobíme posýpku. Vysypeme ju tiež na koláč a dáme ho piecť na 180 stupňov asi na 30 minút.

Diskusia k receptu

megdesign
jj bublanina to je :D Aj ked som len jednu v zivote robil /zatial/ :P
radulienka
Podľa mňa sa na bublaninu nedáva posýpka, aspoň my sme ju tam nedávali, ale koláčik sa mi páči, určite vyskúšam, Oravu milujem a všetko, čo je s ňou spojené, vďaka za receptík...
ajay
Prekrasna prezentacia, pripomina bublaninu alebo americky "coffee cake"- kde je typicke davat posypku.
monini
Už som vyskúšala, super koláč, všetci si chválili a beriem si aj do KK :-)
mimi4
pseudocognac ten nazov ubytovne je na Liptove a nie na Orave, treba lepsie citat
ninasijkova
Neviete kde robím problém? Cesto som vyliala na plech a dala na 24 hodín do chladničky no a nestuhlo to. Čo mám robiť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia