Opäť kura na pive fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 20. novembra 2014
Opäť kura na pive (fotorecept)
Foto: mariamka

Aj keď tentokrát hlavnú chuť udáva kyslá kapusta, jabĺčko, med a pivo svetlé. Pozrela som, je tu receptov veľa, veď takmer slovenská pekáčová klasika. Zobraziť celý popisAj keď tentokrát hlavnú chuť udáva kyslá kapusta, jabĺčko, med a pivo svetlé. Pozrela som, je tu receptov veľa, veď takmer slovenská pekáčová klasika. Možno vás osloví hlavne tá kapusta. Ja sa teším z mojej výbornej tohoročnej, tak ju pchám, kde sa dá :)

60-80 minút
na 180 °C

Suroviny

2-4 ks horné, dolné (alebo štvrte)
3-4 hrste
2 ks
1 ks
2-3 PL
2-3 ČL
2-3 ČL
1-1,5 dl




Postup

  1. 1

    Panvicu som poliala olivovým olejom, nakrájala jablká a cibuľu.

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokryla vrstvou kapusty /ak nie je veľmi kyslá, nežmýkajte a nepremývajte/. Príde ešte cukor a med, ktorý to vyváži. Predpoklad je ale naozaj dobrá poctivá kvasená kapusta. Stalo sa mi, že som navarila za kotol kapustnice z kúpenej jednoťáckej kapusty, údené rebrá, klobása, hríby, proste všetko, a ten výsledok? To bol taký puch a chuť jak horký blen, niečo hrozné. Takže vráťme sa ku kvalite :) Kapustu zasypeme cukrom, môžeme okoreniť a orascovať mletou rascou, hneď som aj podliala pivom, pení :)

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch kura, ja kupujem dosť často tieto kuracie štvrte, sú výhodné cenovo a je z nich viacerý úžitok. Tentokrát som ich nechala vcelku, iba osolila, okorenila MČK a sladkou paprikou, trochu celej rasce navrch. Klobáska iba ako dekorácia :)

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme alobalom a pečieme na 180 asi hodinu. 10 minút pred koncom odkryjeme, pokvapkáme medom a dopečieme s horným grilom do chrumkava. Keďže som nemala čierne pivo, ktoré je pri týchto receptoch bežné, chcela som to takto vykompenzovať a myslím, že to vyšlo. Hlavne sa vyhneme horkej chuti, ktorá pri použití čierneho piva býva často prítomná.

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Moja degustačná vzorka. Práve pre toto mám rada tie kuracie šťvrte, tá kostnatá časť sa mi vždy ujde :) Prílohu si zvoľte podľa seba, moji si dali iba chlebík.

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak by ste chceli ďalší dobrý tip na taký kvázi kapustový perkelt, dnes som kura opražila na masle, pridala šampiňóny, cibuľu, papriku, paradajku, cesnak, kyslú kapustu, trošku cukru, dobre okoreníme, opaprikujeme, rasca, bobkáč, ligurček, soľ a chilli. Dusíme do zmäknutia. Dokapustovania priatelia :)

    Opäť kura na pive (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jarunka
Na prvy pohlad to vyzera ako pizza, ja so dnes robila nieco podobne, Kyslu kapustu s bravc. rebierkom. Pochutnali sme si a urcite aj vy :-)
mariamka
fu pekna vyzva, ja mam zatial len to kuriatko,, ale na dva sposoby, ale zajtra, tes sa, bude bucek
havino
kura na kyslej kapuste u nás musí byť, kapusta už v sude žblnkoce, takže čoskoro, celú zimu dosť často to varím, nedá sa toho prejesť, tak dobré to je, ty si to vylepšila pivom, jablkami, s pivom ja variť neviem a akosi mi to ani nechutí, popučené zemiaky k tomu a hrče za ušami mávame, super jedlo @mariamka
mariamka
@havino vies, ze som tie popucene zamiaky dnes musela dorobit? to snad nie je mozne, pekne sme si ich vychovali :)), preco sa piva bojis? daj plzen dvanastku, ozaj nepokazis
1x havino
havino
@mariamka , neviem s pivom variť, nechutí mi, v živote ako som stará, som pivo nevypila, horké je a aj ked som skúšala variť s nim, s čiernym som kedysi, že kurča na čiernom pive, cítila som ho
afataga
ja som na prvy kuk ze pizza, ze si si asi foto pomylila :-) a ty takto, moze to byt odbre, len ta klobasa mi tam akosi nem pasuje :-)
mariamka
@tani sa musim teraz toho piva zastat, je rozdiel pit ho a varit s nim, nerobila si napriklad niekedy pivovu strudlu? alebo pivovy gulas? ci obycajny pivovy trojobal? najlepsie nadychne korku na rezni, vravim o svetlom pive, mozme podebatovat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia