Omáčka KELOVÁ

svmajka - bez fotkysvmajka, 19. apríla 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    200 g ružičkového kelu, 250 g hlivy, 1 cibuľa, 400 g masti, 3 vajcia, 1 lyžička červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, soľ.

  2. 2

    Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu speníme na masti. Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu, odkvapkaný, na štvrtky pokrájaný kel. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté dusíme. Keď sú hlivy mäkké, pridáme červenú papriku, rozhabarkované vajcia a miešame do zhustnutia. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia