Obložená misa ako torta fotorecept

skela - fotkaskela, 20. mája 2013
Obložená misa ako torta (fotorecept)
Foto: skela

Pracne ale efektne a syte.

90 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
600 g
300 g
150 g
150 g
150 g
100 g
150 g
100 g
6 ks
150 g
6 ks
12 guľôčok
150 g
6 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Vymiesame do peny bryndzovu natierku - bryndza a maslo 2:1, mierne osolime. Pridame najemno nasekanu bielu cast jarnej cibulky.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V sekaciku na robote vymiesame do peny nivovu natierku - niva a maslo 1:1, nesolime.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tortovy podnos ulozime vrstvu chleba bez korky, natrieme 1/3 bryndzovej natierky. Ulozime dalsiu vrstvu chleba. Do zvysnej natierky zamiesame mletu papriku a pazitku alebo zelenu cibulku, natrieme chlieb. Polozime dalsiu vrstvu chleba, ktory potrieme 1/2 nivovej natierky. Prikryjeme chlebom.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Boky natrieme bryndzovou natierkou, obalime ementalom. Dokladne zabalime do folie a dame vychladit.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajcia dame varit, potom chladit do studenej vody. Ocistime, umyjeme a osusime potrebnu zeleninu. Vajcia osupeme, prekrojime na polovice.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povrch "torty" natrieme zvyskom nivovej natierky, po obvode ulozime salatove listy bez hlubov. Zapichnemie 12 sparadiel (na pozicie cisel cifernika), na ktore napichneme polvice vajec v koliesku sunky.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smerom k stredu pridavame dalsie suroviny, ak treba ukotvime sparadlami.

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na reze...

    Obložená misa ako torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

maggie
Tak toto je perfektne a vyzera to velmi chutne. Urcite urobim na manzelove narodky. Dakujem a ukladam
skela
Odporucam, uspech mas zaruceny, len sa vyzbroj trpezlivostou.
nika72
krásne nafotený postup určite veľmi chutná torta....ukladám do KK ja dávam 1*****
jakamaka
Ďakujem... presne takýto recept hľadám už pár dní.. lebo cez víkend ideme na oslavu...a sladkostí tam bude viacej než dosť, tak som sa rozhodla, že niečo slané by sa patrilo... Tento recept si sem na Varechu dala akoby mne na objednávku :):):)
jakamaka
A tak dobre si to pofotila.. že fakt aj keď som ešte slanú tortu nerobila.. tak toto ma oslovilo...
skela
Len ta posledna fotka je otocena, skoda
ola111
Tak takúto tortu by som aj ja rada dostala :),samé výborné suroviny si
do nej dala,hlavne tá bryndza sa mne páči
izabella929
prekrásna pastva pre oči aj dušu.-)krásna práca so surovinami.-) patrí ti môj obdiv.-)
valeri
Joj, tak táto studená misa - alebo torta :-)) nemá chybu. Výborný nápad a pekné zdokumentovanie. Už som si ju uložila
hefa
perfektná inšpirácia na našu víkendovú oslavu, ukladám a pripravím, ďakujem za recept, vyzerá fakt super.....
pusta
veľmi pekný achutný výtvor. pekne popísaný a zdokumentovaný. vidno, ž je z lásky a pohrala si sa s tým riadne :-)
2010
Krasna Smörgåstårta ako z casopisu :-)
tiginko
super dielko, veľmi inšipiratívne. Uložím si ju do KK, určite sa zíde. Páči sa mi, že si na rozdiel od iných neprekombinovala jednotlivé vrstvy rôznymi chuťami a množstvom odlišných surovín. Takto je to úplne dokonalé - jednoduché a korunované perfektnou výzdobou
skela
medovnicek, ked som videla tvoje recepty, neverim, ze si na nieco v kuchyni poleno!
betka33
fakt dobre!ukladam, spravim obdobne vegetariansku, inspirovala ma




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia