Nepečený pudingový zákusok
Nepečený pudingový zákusok

Nepečený zákusok s kyslou smotanou

livik - fotkalivik, 10. januára 2020
12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

3  bal.
Krém:
400 g
400 ml
100 g
1 bal.
Poleva:
1 bal. (33 %)
Na poliatie sušienok:




Postup

  1. 1

    Zo 400 ml mlieka a jedného Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Keď je puding dosť hustý, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s kyslou smotanou a práškovým cukrom do hladkého krému.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Poukladáme na plech Marina keksy alebo iné maslové sušienky. Polejeme ich kávou alebo kapucinom.

  3. 3

    Na keksy poliate kávou dáme polovicu krému, opäť rozložíme keksy, navlhčíme ich kávou a dáme zvyšný krém.

  4. 4

    Polevu si pripravíme tak že 33 % šľahačkovú smotanu vylejeme do menšieho hrnca, pridáme varovú čokoládu, zohrievame a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Chvíľu počkáme a keď poleva začne vrieť, hneď vypneme. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme mixérom do tuha.

  5. 5

    Zákusok necháme v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia