Zeleninový koláč
Zeleninový koláč

Najzamotanejší slaný koláčik

ponozky123 - bez fotkyponozky123, 17. mája 2020
12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
1 ks
2 ks
1 ks
100 ml
50 g strúhaný
1 bal.
2 PL
 (alebo kešu)




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.

  2. 2

    Baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, nasolíme a necháme "vyplakať".

  3. 3

    Mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.

  4. 4

    Vajíčko, nastrúhaný syr, nakrájanú mozzarellu, rozpustené maslo a smotanu zmiešame (plnka by mala mať mierne tekutú konzistenciu) a dochutíme soľou, korením a kurkumou.

  5. 5

    "Vyplakaný" baklažán poutierame a jednotlivé plátky ukladáme po obvode formy. Podobne pokračujeme aj s mrkvou a takto striedame až do stredu koláča.

  6. 6

    Na poukladanú zeleninu vylejeme syrovú zmes, prípadne dokoreníme a posypeme orieškami.

  7. 7

    Pečieme 20 minút na 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia