Morčacie tajomstvo fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. januára 2011
Morčacie tajomstvo (fotorecept)
Foto: alexdidi

Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri slávnostnejších príležitostiach. Jeho veľkou výhodou je, všetko si Zobraziť celý popisRecept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri slávnostnejších príležitostiach. Jeho veľkou výhodou je, všetko si môžeme pripraviť vopred a pred podávaním len dáme zapiecť a hneď podávame....

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
300 g
100 g
100 g, , plátky
1 ks
2 strúčiky
 drvená
 na hranolky




Postup

  1. 1

    Z morčacích pŕs si pripravíme rezne, ktoré opakom noža trochu naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Rovnako môžeme použiť aj kuracie, bravčové či hovädzie mäso a prípadne upravíme podľa toho len čas tepelnej prípravy.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak narežeme na drobno, šampiňóny na plátky. Na panvici rozpálime asi 2 PL olivového oleja a kúsok masla. Mäso prudko opečieme asi po 1 minúte z každej strany a vyberieme.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na výpeku orestujeme 1/2 cibule a cesnak do sklovita.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme opečené mäso, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou 15 minút.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vinej panvici na oleji, masle a druhej polovici cibule opečieme šampiňóny.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu alebo pekáčik, ktorý môžeme dať do rúrydáme potrebný počet porcií mäsa.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na mäso navrstvíme šampiňóny.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preložíme plátkom šunky a plátkom syra. Podlejeme výpekom. Pripravíme si prílohu. Robila som hranolky, ktoré nerobievam často, ale k tomuto jedlu sa veľmi hodia. Pripravila som zdravú verziu hranolčekov podľa videa @2010 v diskusii na Vareche. Vhodnou prílohou je však aj zemiaková kaša, opekané zemiaky alebo ryža.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistené zemiaky pokrájame na tenké hranolky a namočíme na 30 minút do studenej vody.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    POtom ich osušíme na utierke, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, okoreníme(ak chceme).

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180st.C 40 minút. Po 20 minútach premiešame.Vtedy tiež vložíme do rúry aj pripravenú panvicu (pekáč) s mäsom, ktoré zapekáme 15-20 minút, kým sa syr trochu roztečie.

    Morčacie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som s cviklovým šalátom, ale hodí sa akýkoľvek iný šalát alebo aj kompót.

Diskusia k receptu

frona
Pred vianocami sme kúpili morku, takže recept ukladám.....bude asi v nedeľu k obedu
jarca
Tiez mam zmrazene morcacie prsia tak v nedelu vyskusam pretoze to vyzera velmi dobre, len sa chcem opytat ako je vytvorena ta ozdoba
a syre ?
alexdidi
dekorácia je pomocou makety, ktorú bežne používam pri podávaní kávy(cappuccino, latte) a mletá červená paprika....
evanaaa
Pekné, Alexdidi. Aj tie panvice sú praktické, kde si kúpila ( aj do rúry).?
alexdidi
@evanaa , panvica je GreenPan a kúpila som v Norme,ale jednu som aj vyhrala na Vareche...sú naozaj výborné, ale nie všetky druhy majú rúčky vhodné do rúry....
enge149
je to super aj pekné aj dobré aj tie hranolky vyskúšam,vďaka..
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
ukladám,určite uvarím a tie hranolky som na vareche prepásol takže odteraz len takto.
1956
Je to výborné môj syn to zbožňuje a musím to robiť dosť často, iba striedam mäso/ bravčové,kuracie alebo morčacie/.Podľa toho čo mám momentálne v mrazáku.
helca103
túto dobrotu robím často , ja si tam dávam zelenú fazuľku ktorú zbožňujem a šampiony pre ostatné osadenstvo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia