Morčacie so slivkami

zamostak - bez fotkyzamostak, 5. októbra 2010

Tento recept som objavil na dovolenke v Mariánskych Lázňach. Ihneď ma upútal a tak som sa rozhodol ho vyskúšať. Najčastejšie je to nedeľný obed.

5
porcií
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600  g
12 ks
5 cl
150 g
3 ks
500 g
30 g
1 l
150 ml




Postup

  1. 1

    Slivky namočíme asi na hodinu do koňaku (vodky). Mrkvu nakrájame na kolieska a taktiež cibuľu. Slaninu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na zmesi oleja a masla v kastróli opečieme osolené a okorenené mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a na tuku opečieme mrkvu, cibuľu a slaninu.

  3. 3

    Vložíme späť mäso, pridáme bobkový list, tymián a víno. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Asi po 15 minútach pridáme slivky aj s alkoholom. Občas podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s bagetou, zemiakmi alebo s ryžou. Pre mňa je to vždy najlepšie s čerstvou bagetou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia