Tento recept som objavil na dovolenke v Mariánskych Lázňach. Ihneď ma upútal a tak som sa rozhodol ho vyskúšať. Najčastejšie je to nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slivky namočíme asi na hodinu do koňaku (vodky). Mrkvu nakrájame na kolieska a taktiež cibuľu. Slaninu nakrájame na kocky.
- 2
Na zmesi oleja a masla v kastróli opečieme osolené a okorenené mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a na tuku opečieme mrkvu, cibuľu a slaninu.
- 3
Vložíme späť mäso, pridáme bobkový list, tymián a víno. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Asi po 15 minútach pridáme slivky aj s alkoholom. Občas podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s bagetou, zemiakmi alebo s ryžou. Pre mňa je to vždy najlepšie s čerstvou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu