Morčacie prsia v lístkovom ceste fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Je to taká rýchlovka. A samozrejme kompromis, lebo mi chutilo niečo od cesta, no aj mäso a vyriešil som to takto.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso som rozdelil na tri kusy. Každý kus som narezal cez prostriedok, ale nedorezal. Otvoril som, ako knihu. Do stredu som dal plátok šunky a dva plátky syra. Vajce som rozmiešal s pretlačeným cesnakom, mletým korením, štipkou vegety a soli.
-
2
Mäso som potrel po vrchu aj z vnútra.
-
3
Lístkové cesto som prerezal na polovicu. Dal na to mäso a narezal prečnievajúcu časť cesta na pásiky. Tie som preložil cez mäso.
-
4
Moc mi to nešlo, ale nejako sa podarilo. Zvyšné cesto som minul, že som obtočil okolo pletenca. Cele som to potrel ešte pripraveným vajcom. Uložil na olejom potretý plech a dal do horúcej rúry piecť na 20 minút pri 180 °C. Teplotu a čas si nastavte podľa vlastnej rúry.
-
5
Po 20 minútach to už voňalo a krásne prepečené. Nechal trochu vychladnúť a môžme jesť. Želám aj vám dobrú chuť.
-
6
Takto to vyzerá v reze. Je to chutné, ľahko stráviteľné. Rodinu, alebo návštevu milo prekvapíte.
Ďakujem za komentár, áno pochopila si správne to ochutilo mäso aj cesto.
Ďakujem za komentár. Aj to chutilo dobré.
Ďakujem za komentár. Mám to nedobre prepletené. Ty by si to peknejšie preplietľa, no ja nemám na to trpezlivosť.