Moje Patata l-Forn fotorecept

2010 - bez fotky2010, 11. marca 2015
Moje Patata l-Forn (fotorecept)
Foto: 2010

Taky chlapsky recept, jednoduchy a prakticky z jedneho hrnca povodny je tu pridany http://www.maltabulb.com/pork_chops_recipe.html

10 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Povodna verzia tohto receptu je s bravcovym ale mal som lacne hovadzie predne nakrajane na rezne tak som skusil.

  2. 2

    Na spodok zapekacej misky som dal na hrubo nakrajanu cibulu na nu polozil ochutene platky hovadzieho ( sol, korenie , feniklove semienka, kari prasok ) to tmavo cervene si nevsimajte to je diva mrkva co tam nema byt

    Moje Patata l-Forn (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajame zemiaky na hrube platky tak 1 cm aj viac, poukladame na maso + sol korenie, vsetko podlejeme kockou maggi rozrobenou vo vode a zalejeme maso, ked mame polozime na maso petrzlenovu vnat. Nakoniec vsetko stedro poolejujme.

    Moje Patata l-Forn (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dame do rozohriatej truby a pecieme 1 hodiny zakryte s alobalom na 200 C a potom este hodinu odokryte.

    Moje Patata l-Forn (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Mal som remeselnikov plus urandu robotu a k tomuto receptu som isiel dost cynicky- z nudze cnost. Kto to vymyslel klobuk dolu, bez roboty perfektne stavnate maso a chrumkave zemiaky.
izabella929
@2010 , recept a skvelé jedlo, ktoré aj ženy ocenia, všetko v jednom pekáči a ešte k tomu aj chutné.-)
hubata
Ja by som si dala tie zemiačky, tie spievajú ...... a voňajú!
havino
tie zemiaky spievajú a cibuľa pod mäsom, super chuť
marienka44
@2010 , recept sa mi páči. Na zemiaky by som miesto korenia cierneho dala mletú rascu. Ukladam do KK.
marienka44
@2010 , v orig. recepte v surovinách je 1 chicken cube, kuracia kocka, ktorá sa pomrví na cibuľu. Co to je?
Crush the chicken cube or cut it into small pieces and sprinkle all over the onions.
Musím si kúpiť feniklove semiacka. Pozdravujem a dakujem za upresnenie.
marienka44
@2010 , nie je kocka ako kocka. :-)
magi bola taka mala kocka, výraznej chuti, ak si dobre pamatám. Teraz su bujónove kocky vacsie a roznej chuti (masova, zeleninova, kuracia). Ta magi kocka sa uz asi nepredava.
Feniklove semiacka som zatial nedostala, musim dalej inde hladat.
smejkad
pouzila som bravcove stehno a trosku ine korenie a piekla som na 130°C asi 3 hodiny, potom odkryte na 200°C asi pol hodiny, urcite este bude repete :-)
zolik
pekny a prakticky "chlapsky" recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia