Maslové tortilly

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Maslové tortilly
Foto: crenai

Skúste raz spraviť domáce tortilly a v obchode ich už nikdy nekúpite. ?

5
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 PL (rastlinné)
1 KL
2 KL
100 ml




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Vegáni použijú rastlinné maslo, zbytok klasiku.

  2. 2

    Cesto necháme v chladničke 30 minút oddýchnuť.

  3. 3

    Cesto rozdelíme podľa preferencií (40 g = malá tortilla, 70 g = približne ako z obchodu).

  4. 4

    Vyvaľkáme do kruhu na čo najtenšie, aby bolo cez cesto takmer vidno.

  5. 5

    Tortilly pečieme na rozpálenej panvici na veľkom ohni približne minútu z každej strany.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia