Foto: crenai
Skúste raz spraviť domáce tortilly a v obchode ich už nikdy nekúpite. ?
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Vegáni použijú rastlinné maslo, zbytok klasiku.
- 2
Cesto necháme v chladničke 30 minút oddýchnuť.
- 3
Cesto rozdelíme podľa preferencií (40 g = malá tortilla, 70 g = približne ako z obchodu).
- 4
Vyvaľkáme do kruhu na čo najtenšie, aby bolo cez cesto takmer vidno.
- 5
Tortilly pečieme na rozpálenej panvici na veľkom ohni približne minútu z každej strany.
Tiež tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu