Mäsiarske tajomstvo

zdenin - fotkazdenin, 25. februára 2010

Som mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z mäsom, ale aj druhy mäsa nie je Zobraziť celý popisSom mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z mäsom, ale aj druhy mäsa nie je žiadny problém spracovať. Vegoš so mňa nikdy nebude, nakoľko držím úž diétu asi dva roky zo zdravotných dôvodov , podarilo sa mi schudnúť 45 kg, áno tlak sa upravil, mám sa fajn isté problémy zostali doživotne nikdy sa nevzdám zhrešiť dobrým jedlom aspoň raz za dva týždne – potom mám výčitky svedomia, preto Vám chcem ukázať aj nezvyčajné- ale výborné.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg
1 kus
2 lyžice
1 lyžička
1 lyžica
1/2  l




Postup

  1. 1

    Býčie žľazy – rozkrojíme po dľžke v strede, nájdeme prieduchy – všetky treba vyrezať, opláchneme v studenej vode, nakrájame na kocky, namočíme do mlieka asi na 1 hod., dáme do chladničky. Cibuľu si nakrájame na jemno, opražíme do bleda , pridáme scedené nakrájané kocky, osolíme, okoreníme podľa potreby, keď sa voda vydusí ešte podlejeme, tak aby sme kocky mali zaliate, dusíme pridáme červenú papriku- kto má rad pikantné dajte čili, nezdráhajte sa ochutnať či je mäso mäkké – nezje Vás – Váš obed, zahustíme múkou, ja nechávam vydusiť a nezahusťujem . Podávam z chlebom celozrnným. Toto jedlo je diétne , keď ešte máte problém sa najesť , myslite na hnusákov ktorý Vám ublížili „sused, bývalí , šéf, ........“

  2. 2

    Môžete mäsko pripraviť ako rezne sú výborné. Túto diétku robým keď čakám sestru. Podávam aj ako pochutinu z hriankou. Kočky skúste a uvidíte.

  3. 3

    Fotky pridám v sobotu- 27. 2.

Diskusia k receptu

sjuz
je to dostať normálne kúpiť? To by som urobila...
zdenin
áno vo veľkých mäsiarstvách ale treba natrafiť
martina34
Ak sa smiem spýtať, akú dietu dodržiavaš? Ja som na delenej strave, a obmedzujem tučné jedlá, veľa čerstvej zeleniny a ovocia, zatial sa mi podarilo 10 kg od októbra minulého roku.
zdenin
Ja nejem chlieb iba tie suché, varenú zeleninu aj surovú ovocie, morčacie mäso, vynechala som sýr nad 10- 15%, jogurty, maslo, masť, všetky udenárské výrobky sú tabu, určite postupuješ správne buď trpezlivá a 10 kg je dosť, želám ti veľa trpezlivosti, zdenin
martina34
@zdenin , ďakujem, ešte keby som vyvárať pre zvyšok rodiny nemusela, bolo by to lepšie, takto pokušenia číhajú z každého kúta...
zdenin
martina34 ja mám ten istý problém, teraz som vyprovodila náštevu , chystala som ako na svadbu, robila som tortu, pošlem ti fotku. Prepáč ale teraz neviem od koho som odkukala recept na štrúdlové cesto, parádne sa vydarilo. Ďakujem.
martina34
Akú tortu si robila? Ja som už toho ježka pridala. Myslím, že sme rovnaká krvná skupina... :), môžem sa ťa spýtať? Ešte držíš tú diétu? Nepribrala si potom? Ja sa bojím len toho, že dlho nevydržím a priberiem naspäť a viac.
Štrúdlové cesto, neviem, ja málo robím štrúdle, a keď, tak si kúpim buď lístkové cesto, alebo hotové štrúdlové, aj keď mám veľa receptov popísaných.
jozefj
zdenin...Ako vidím nie som sám čo zbožňuje takýto druh jedla. Ak môžeš pošli nejaký receptík na teľací brzlík alebo na kravské vemeno. Rád sa poučím.
paulking
Ahoj Zdenin, áno poznám tento recept ako býčie žľazy na rýchlo;
je to výborné jedlo, je to niečo iné ako klasické mäsko. Myslím, že netreba
myslieť na tých všetkých hnusákov a jedlo si poriadne vychutnať,
avšak musí to byť mierne pikantné. Ďakujem, že si ma inšpirovala.
zdenin
Jozefj – myslím si že vemeno sa môže urobiť na spôsob držkovej polievky , alebo perkelt , guláš vemeno je konzistencii ako držky , ale v obchode som tento druh mäska nevidela , brzlík som robievala na prírodne možno aj v marináde a na grile ale kde kúpiť takéto pochutiny . Daj vedieť kde si zohnal mäsko. zdenin
zdenin
prosím máte niekto recept na morčaciu tlačenku ? dajte mi prosím recept zdenin
tetuska
Že tetuška pridaj komentár. skúsil som doma nachystať prekvapenie a chutilo . pozdravuje manželka aj suseda, a treba myslieť na pekné veci , nie šéfa alebo bývalého. však aj oni mali niečo krásne tam dolu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia