Mäsové pirohy so šampióňóvou omáčkou

kika23 - fotkakika23, 1. februára 2014
Mäsové pirohy so šampióňóvou omáčkou
Foto: kika23

Tento recept je vymyslený. Cesto je ako na poľské pirohy, ale zvyšok je vymyslené, ale chutí to výborne.

Suroviny

Plnka:
1-2 ks
1 kg
Omáčka:
1 ks
1 ks
 alebo solamyl na zahustenie




Postup

  1. 1

    Plnka: Opražíme cibulľ na oleji, pridáme mleté mäso, soľ, korenie a trošku papriky. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Cesto si pripravíme ako v predošlom recepte /tiež z 1kg múky/. Pri plnení zlejeme prebytočnú vodu z mäsa. Mäsovú plnku si môžme zrobiť aj deň vopred.

  2. 2

    šampiónová omáčka: Na oleji opražíme cibuľu, pridáme očistené a na kocky nakrájane šampióny. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme mletú papriku a nalejeme vodu, tak aby zakryla huby. dusíme do mäkka. Múku rozmiešame v troške vody, dolejeme smotanu, rozmiešame a vlejeme k hubám. necháme prebublať a dochutíme ak treba. Túto istú omáčku jedávame aj k plnenej kapuste. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia