Mäsové kocky

kikili - fotkakikili, 16. októbra 2012

Recept bol nápad, ako využiť menšie kúsky mäsa.

10min minút
príprava
30min. minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
2-3 ks
2-3 lyžičky
2-3 lž
1 lyžička
 troška
4 dl
 na ochutenie
 , nie je nutné
1-2 lž




Postup

  1. 1

    Osmažíme cibuľku, na to dáme pripravené mäsové kocky na chvýlku aby sa opiekli trocha, posolíme a pridáme červ.papriku, rascu, tr. múky ,zamiešame a podlejeme vodou podla chuti viac-či menej.

  2. 2

    neskoršie pridáme s tr.Maggi, tr.octa , parad.pretlak a masť (ja som mala kuraciu masť (môže byť kačacia alebo výpek zo slaniny, z mäsa). Zakryjeme hrniec a na malom plameni dusíme, kým mäso nezmäkne. Môžem povedať, že na druhý deň to bolo ešte lepšie a mäso ešte mäkšie.

  3. 3

    Ako príloha sa k tomu hodia zemiaky, uvarené či dusené s rascou ( s petržl.vňaťou) Šalát bol : čínsky šalát, s cibulkou, jemné kúsky jablka, mrkvy, soľ a čierne korenie. ja si dávam aj šalviu, mátu, kvôli žlčníku..robí to divy, vôbec ten šalát raz za deň mi pomohol viac ako všetky lieky.)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia