Mäsová roláda v lístkovom ceste

dora - fotkadora, 5. januára 2011
Mäsová roláda v lístkovom ceste
Foto: dora
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
500 g, Mleté
1/2 ks
1 strúčik
2 ks
100 g, (čerstvé alebo sušené)
 Zaváraná
200 g, alebo iný polotvrdý
 a iné dochucovadlá podľa ľubovôle




Postup

  1. 1

    Na oleji upražíme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme huby nakrájané na tenké plátky (sušené sme si predtým nechali zmäknúť cca 15 min. v teplej vode) a dusíme cca 10 min. Následne vsypeme mleté mäso, dochutíme koreninami a orestujeme na miernom plameni kým mäso nie je ako - tak hotové (asi 20 min.).

  2. 2

    Do už vychladnutej zmesi potom rozbijeme 2 vajíčka a nasypeme syr a kápiu nakrájané nadrobno.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva pláty a vyvaľkáme. Rovnomerne potrieme masou a zavinieme. Pečieme pri 180 °C cca 20 – 30 min. podľa sfarbenia povrchu.

Diskusia k receptu

pacik
Možno by sa dalo využiť aj varené alebo pečené mäso, ktoré nám zostalo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia