Mandľové zemiaky

redakcia - fotkaredakcia, 10. februára 2010
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
 veľká hrsť
1 ks
100 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme na oleji upražené mandle, osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme najemno nakrájanú cibuľku s posekanou petržlenovou vňaťou a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Vložíme do maslom vymastenej zapekacej misky a zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozšľahali vajcia a okorenili muškátovým orieškom. Pekáč vložíme do rozpálenej rúry a upečieme dozlatista.

  3. 3

    Podávame k jahňacine, baraniemu alebo kuraciemu masu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia