Malinový tunel fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 23. júna 2013
Malinový tunel (fotorecept)
Foto: nikola166

Tento rok máme veľmi bohatú úrodu malín, tak som sa rozhodla zopár kúskov zúžitkovať v chutnom tuneli :)

10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1 ks
3 PL
50 ml
Plnka:
250 g
250 ml
dva hrste
15 ks
2 PL
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme klasickú kakaovú piškótu. Čiže žĺtky s cukrom do penista, pridáme múku s prdopeč, kakao, olej a sneh z bielkov.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí rozkrojíme na dve časti a to tak, aby jedna časť bola dvakrát taká ako forma na srnčí chrbát a jeden plát si necháme na spodok. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou a vložíme dlhší plát cesta.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku si vyšľaháme, pridáme podľa chuti cukor a tvaroh. Primiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu, rozdelíme si na dve polovice a do jednej vmiešame rozpučené maliny prípadne ríbezle či iné sezónne ovocie.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto vo forme navsrtvíme bielu plnku, poukladáme okrúhle piškóty a na to dáme malinovú plnku.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme plátom cesta, trocha zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poprášime práškovým cukrom, alebo neháme len tak :)

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krájame a ozdobíme podľa nálady :) Dobrú chuť !

    Malinový tunel (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

anina6
veľmi pekný zákusok, k nedelňajšej kávičke ako stvorený.
monda
pekný tunel ,vydaril sa ti a musí byť určite dobrej chuti -malinový, mňam :-)
vavan
super,obdivujem že sa ti chce v takom teple vypekať,ešte si ho aj pekne
vyzdobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia