Makový štedrák s ovocím

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 5. júna 2011
Makový štedrák s ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
130 g
100 g
1/2 ks
1 ks
 podľa potreby
Plnka:
500 g
200 g
 horúce podľa potreby
 rôzne




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto zo surovín na cesto, vymastíme väčšiu tortovú formu, všetko cesto dáme do formy a navrch dáme makovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním surovín na plnku.

  2. 2

    Dáme upiecť do predhriatej rúry a pečieme na 170 °C 15–20 min.

  3. 3

    Po upečení a čiastočnom vychladnutí naukladáme rôzne ovocie do tvaru trojuholníka a tak to aj pokrájame.

Diskusia k receptu

evia
trochu ma mätie ten názov, lebo štedrák je koláčik s troma plnkami - makovou, orechovou, tvarohovou, ale nevadí, môže sa volať aj tento tak. Spravím, okoštujem
svetluskkaa
tento recept som si opisovala teraz v piatok z dennika pravda-recepty.vyskúšam ale určite bez ovocia.Ovocie sa mi k tomu maku moc nehodí.
3sandra3
tiež poznám štedrák na iný spôsob,,,, toto iba tretina z neho... ale to nevadí, určite chutí aj tento
evanaaa
Koláče - štedráky bývajú zvyčajne z kysnutého cesta, ale toto tiež je dobrý recept a aj koláč, aj keď názov nepasuje.
tetuska
koláčik je makový, štedrák je asi preto, že je tam rôzne ovocie... hlavná vec, že je chutný...
vcelka
@tetuska asi konečne trafila kliniec po hlavičke. Je to skrátka štedrý koláč. Čo sa toľkí o tom namudrujete...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia