Foto: tom1372
5-6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Na začiatok som si uvaril zemiaky v šupke. Následne som ich očistil. Po očistení som zemiaky prelisoval.
- 2
Z zemiakov, krupice, múky, vajíčok a štipku soli som si pripravil cesto. Potom som cesto vymiesil až kým cesto bolo tuhé. Z cesta som si následne urobil dlhy plat ktorý som následne nakrájam na male kúsky, ktoré som šúľam do podbi šúľancov.
- 3
Šúľance potom uvarime vo vopred pripravenej o solenej vode. Po uvarení šúľance podávame s makom, mliekom a cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak zemiaky treba idealne typ C, ktory je najviac mucny. Ked som robil z typu B, cesto nebolo take dobre, a A sa uz vobec nehodi.
Cize, ja by som na 600 g zemiakov dal 200 gramov hrubej muky, respektive 133 gramov hrubej muky a 66 gramov krupice.