Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou

pusta - fotkapusta, 6. marca 2011
Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Foto: pusta

Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne jednoduchou prípravou.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo
600 g
2 ks,veľká
2 cm
5 veľkých strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
1 čajová lyžička
podľa chuti
1-2 čajové lyžičky
50 g
2 čajové lyžičky
4 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové plátky posypeme z oboch strán koreniacou zmesou na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme stáť. Cibuľu nakrájame na plátky, zázvor a cesnak na drobno, slaninu na kocky.

  2. 2

    Na oleji prudko opečieme plátky mäsa, vyberieme a až teraz osolíme a okoreníme . Do výpeku na panvici pridáme slaninu, cibuľu, zázvor, horčicu a všetko spolu orestujeme, posypeme paprikou, vložíme opečené mäso, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka.

  3. 3

    Podávame s dusenou tarhoňou a kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

mamatata2
Robievam podobne, ale bez zázvoru a koriandru. Načase vylepšiť tento recept. Ukladám do KK.
cica2
recept sa mi páči, vyskúšam aj takto:)
dajanca
hmmm.... samá chuť... uložené- určite vyskúšam :-)
olet
V názve receptu sa spomína (netradične) tarhoňa, ale v recepte sa o jej príprave nič nepíše.
Myslím, že ak sa niečo v názve receptu uvedie, tak by sa o tom malo napísať viac, než "Podávame s dusenou tarhoňou...". Mňa napríklad na tom recepte (mám na mysli názov) zaujala len tá tarhoňa...! Recept je známy síce bez koriandru (nová maďarská korenina?), ale jeho "vylepšenie" po indicky ho nerobí zaujímavejším, než je jeho, pre znalcov alebo milovníkov maďarskej kuchyne pôvodná verzia. O zázvore nemienim vôbec diskutovať.
tortilla
Podľa fotografie to vyzerá Tarhoňa s bravčovým plátkom a nie Bravčové plátky s tarhoňou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia