. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov - RECEPT 3892

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov


[ recept č. 3892 zo dňa  ]


Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce.
<< Vianočný lososový šalát **** | Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov | Ryba v syrovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka S. (januš6) ID 329990 (2.7.2018, 13:10)
Prosim vas , som v tom nova ako sa zasterilizuje na 3 minutky , vyberiem z chladnicky, naplnim pohare , povarim vo vode , alebo mozem sterilizovat aj v pare? ak vo vode hore dnom , ci dat hore dnom az potom ...dakujem !!!!
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.7.2018, 18:43)
Ak sterilizujem, tak len vo vode, viečkom hore, na chvíľku, kým viečka nechytia.. po vybratí z vody otočím hore dnom. Ale tento džem som už roky nesterilizovala.. držíme ho v chladničke a do jari ho zjeme vždy. nech sa podarí :)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (upravené 7.7.2014, 19:32)
dnes sme vyskúšali z čučoriedok a je tiež výborný, kto ich má rád, odporúčam :)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.7.2013, 14:45)
(jablka) (jablka) (jablka)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.7.2013, 13:43)
|:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (2.7.2013, 22:47)
Výborný džemík, Janka, veľmi nám chutí .... kilo cukru sa mi nezdalo veľa, ak by som skúšala z červených, určite dám cukru viac :-$ čím som staršia, tým menej mi chutia kyslé jedlá :-p takže tento receptík chválim ... super vychytávka (hello)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.7.2013, 9:21)
Ahoj Evka, to som veľmi rada, že džem chutí :-) samozrejme, viac cukru neuškodí, to kilo je také minimum skor.. u nás sa už niekoľko rokov a veru, aj tento rok ,-) v jednoduchosti je krása (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (30.6.2013, 15:01)
sezona ovocia je tu, tak odporúčam vyskúšať :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (20.6.2012, 19:06)
(Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (21.6.2012, 9:39)
(L) určite vyskúšajte, aspoň malú dávku, nebudete ľutovať ,-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.6.2012, 16:40)
Janka, chystam sa ho skusit urobit z cervenych ribezli, ale chcem sa opytat, ci
tam musim dat az kilo cukru na kilo ribezli...zda sa to vela :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (21.6.2012, 10:09)
Zuzi,čierne ríbezle majú menej pektínu,ale môžeš dať menej cukru.Ja robievam bez rumu,práve taká zaujímavá chuť je vynikajúca v zmrzlinových pohároch,môžeš tiež miešať čierne s červenými .Samé červené perfektne želirujú,stačí aj 60 dg,je výborný na koláčiky,taký kyselkavý










(L) (L) (L) (L) (K) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.6.2012, 18:53)
Zuzka, ja ho nemam vyskusany z cervenych, tie nam az tak nechutia a minieme ich stale tak, ze ich primiesame do inych dzemov

a k tomu cukru, ja som mnozstvo uz upravila, povodne tam islo viac cukru a ten je aj potrebny na konzervaciu.. Plus ribezle su kysle, takze ja by som to asi nemenila.. Ak chcete, vyskusajte urobit pokus z 2 roznych mnozstiev cukru, po kile ribezli a uvidite.. Tych poharikov z kila je aj tak malo
ODPOVEDAŤ
adriana m. (adula75) ID 57756 (20.6.2012, 15:47)
(Y) super džemík, (Y) robila som vlani a dnes som sa k nemu znova vrátila, je proste mňam...skúsim vyskúšať aj z čiernych malín keď budú... (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.6.2012, 18:48)
dakujem Adka, som rada, ze aj vam dzemik chuti :-) my ho robime uz niekolko rokov a stale sme sa ho neprejedli
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (Zuzana18) ID 612, mimibazar.sk/zuzana18 (8.7.2011, 10:23)
Celkom ma zaujal receptík, musí však byť lekvár v chladničke?? Vždy mám problém s miestom v nej :-$ A z červených ríbezlí ste neskúšali??
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.7.2011, 11:05)
ten nezasterilizovaný áno, aby sa nepokazil, ten čo zasterilizujete, tak nie, nižšie to MarikaS píše, že mala v špajze.. a z červených som neskúšala, tie u nás doma až tak veľmi neidú...
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 8:49)
zasypané, už oddychujú, teším sa na tú chuť!!! ďakujééém (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.7.2011, 9:20)
veď uvidíte ^o) ale je fakt dobrý a takmer bez práce (L)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (MarikaS) ID 80276 (7.7.2011, 13:13)
džemik je perfektný, jednoduchá príprava a chutí úžasne.. práve sa ho chystám znova robiť :))) teším sa...
a ďakujem za receptik (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (7.7.2011, 13:36)
paráda (Y) som rada, že sa ujal aj u vás (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
adriana m. (adula75) ID 57756 (27.6.2011, 12:54)
Džem rozmixovaný, odložený v chladničke, zajtra plním do pohárov, len mám jeden dotaz, prosím vysvetliť či všetky poháre ktoré zasterilizujem musia byť v chladničke alebo ich môžem odložiť do pivnice, ďakujem aj super rýchly receptík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (MarikaS) ID 80276 (7.7.2011, 13:24)
ja som robila tento džem minulý rok a všetko to bolo odložené v špajze a teraz som otvárala posledné sklíčko a je stále super ,)))
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.6.2011, 15:25)
to ma teší, že ste vyskúšali, určite nebudete ľutovať :-$ a podľa mňa, určite si odložte aj pár nesterilizovaných, raz dva ich miniete ,-) a k tým sterilizovaným, my ich dávame všetky do chladničky, ale naša známa si dáva aj do pivnice a zatiaľ nikdy nič nevravela, žeby sa pokazilo, takže by to mali prežiť teda ,-) pekný deň a pochutnajte si (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.6.2011, 18:20)
blíži sa sezóna, tak pripomínam tento recept, je to výborná zásobáreň vitamínov po celý rok :-)
ODPOVEDAŤ
Romana O. (obuska) ID 36087, mimibazar.sk/obuska (27.6.2009, 13:34)
super recept (Y) ja som ho skúšala z malín, už odpočívajú v chladničke |:o)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (MarikaS) ID 80276 (7.7.2011, 13:16)
a otázočka do toho malinového ste dávali tiež rum? je to fajn?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (29.6.2009, 18:05)
tak to ma teší, že sa vám pozdáva recept.... z malín ma ani nenapadlo to vyskúšať...škoda, že my máme tak málo malín na záhrade,,,, určite to chutí výborne ;)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivahrn) ID 93834 (10.6.2009, 1:02)
je v nom citit jadierka ?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (12.6.2009, 11:41)
hm... myslím, že skôr nie ako áno... záleží to od toho ako sa to pomelie, respektíve popučí ponorným mixérom...
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (10.7.2008, 20:32)
uz je prichystany v chladnicke
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.6.2009, 20:29)
dúfam, že vám chutil ;)
ODPOVEDAŤ
Martina D. (martina2311) ID 40204 (10.7.2008, 19:36)
a nemusi sa ani varit?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.7.2008, 19:51)
nie, vôbec sa nevarí....
to je jeho výhoda, že sa len pomelie alebo rozmixuje, premieša a je hotový (Y)
rýchly a zdravý :-p
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (1.7.2008, 15:37)
a nepokazi sa ten, co nie je sterilizovany?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.7.2008, 21:47)
Ahoj, ten nesterilizovany sa nepokazi... robim ho uz asi 5 rokov a vzdy mi vydrzi v pohode rok v chladnicke..... akurat do novej sezony.... tak urcite odporucam vyskusat.... oplati sa chutovo aj casovo ;)
ODPOVEDAŤ
Dusana B. (duska2) ID 8637 (1.7.2008, 16:15)
ja som sterilizovala vsetky poharky :) je ozaj vyborny.... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (1.7.2008, 15:10)
Ďakujem a dúfam, že si pochutnáte ;-)
u nás sa z čiernych ríbezlí robí len tento džem a nič iné lebo deti ho majú veľmi radi :-p
(hello)
ODPOVEDAŤ
Dusana B. (duska2) ID 8637 (1.7.2008, 12:48)
dik za super recept.....dnes som ho dokoncila (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (25.7.2010, 19:13)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu