. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzska drožďová nátierka z TOFU - RECEPT 37008

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 6034 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Francúzska drožďová nátierka z TOFU


[ recept č. 37008 zo dňa  ]


Francúzska drožďová nátierka z TOFU


POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, cca 1/3 póru, 2 kocky tofu natural syra, 4 kocky droždia, bylinky: koriander, rozmarín, bazalka, chilli, 3 PL olivového oleja, 2-3 PL sójovej omáčky, morská soľ Množstvo je dvojnásobné, pretože túto nátierku máme radi všetci, deťom pred dokončením odoberiem polovicu a potom pridám chilli.

POSTUP PRÍPRAVY

Základ na tofu nátierku už tu mám, ale nebudem vás nútiť prehľadávať tých mojich pár receptov, dám to sem znova :)
Mám veľmi rada sójové nátierky, ale nerada ich kupujem, keďže sú konzervované a dochucované. Tak som sa dopracovala k vlastnému receptu chuťovo veľmi blížiacemu sa francúzskej sójovej nátierke v črievku, možno ju má tiež niekto rád a uvíta tento recept-návod na jej domácu verziu.
Koreniny a bylinky, ktoré používam - môžte nahradiť svojimi obľúbenými, základom je tofu, droždie, cibuľa a pór alebo jedna z nich, soľ a korenie. Klasické čierne mleté korenie takmer nepoužívam kvôli jeho dráždivosti žalúdka. Nahrádzam ho koriandrom a rozmarínom.
Kto má rád, môže použiť kari korenie, u nás toto jedno korenie nie je obľúbené.

Ak Vás to zaujíma, tak pri koreniach sa trošku pozastavím - kto má záujem, môže si prečítať, kto nie, stačí to preskočiť.
Na nete som náhodou našla článok, kde autor predstavuje korenia, ktoré dochutia jedlo a súčasne fungujú ako prevencia proti rakovine. Koľko je na tom pravdy, netuším, no keďže ma táto choroba desí, prikladám link, kde si môžte článok prečítať:
ona.idnes.cz/sedm-koreni-ktera-pomohou-i-v-boji-s-rakovinou-f4c-/zdravi.aspx?c=A101102_124514_zdravi_bad


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

nakrájame si cibuľu a pór v množstve asi jedna k jednej - alebo podľa chuti a stavu chladničky len to, čo máme k dispozícii. nemusíme krájať úhľadné kock, keďže aj tak sa tak to nakoniec zmixuje. krátko orestujeme na olivovom oleji, trošku osolíme. netreba smažiť dlho, stačí trošku do sklovita. popri smažení cibule a póru si nakrájame na kocky alebo na hrubom strúhadle nastrúhame tofu - ktorý spôsob si zvolíte je jedno, keďže nakoniec vo finále zmes rozmixujeme.
na osmahnutú cibuľku dáme krátko orestovať nakránajané (nastrúhané) tofu. túto foto som nejakým záurakom vymazala, ale aspoň nebude fotopostup až taký dlhý :-) po osmahnutí tofu na cibuľke a póre pridáme korenia a opäť chvíľku smažíme za stáleho miešania
prišiel čas pridať sójovú omáčku - len pre názornosť, používam už len túto zo zdravších obchodov, neobsahuje ochucovadlá a je prírodne fermentovaná bez chémie. a zase trošku spolu osmahneme
po pridaní korenín a v očakávaní pridania čerstvého droždia
droždie - naozaj dávam na dve kocky tofu (každé máva cca 170 g) 4 kocky droždia kvôli chuti, tu sú 4 trošku pomrvené kocky droždia, kvôli identickej chuti francúzskej nátierky je lepšie dať ich tam toľko, možno aj viac :-) droždie necháme len rozpustiť, nesmažíme, nech sa nestratí chuť droždia
takto to vyzerá po rozpustneí droždia - nevidno nič :-) približne rovnaká farba, akurát vôňa ťahajúca sa po byte svedčí o príprave tejto nátierky :-))))) a ideme odstaviť zo sporáka a mixovať
toto je zmes po rozmixovaní ešte teplá v hrnci - čas na dochutenie, ak nám je málo slaná. podávame s celozrnným pečivom alebo hriankami, zeleninka....dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáce niťovky a rajbanička do polievky | Francúzska drožďová nátierka z TOFU | Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hana M. (HankaMR) ID 173, mimibazar.sk/hmaru (23.1.2014, 14:26)
úžasné,skvelé (pl) u nás bola obľúbená klasická drožďová s vajíčkom,len to sa nedá jesť vo veľkom množstve,tak som vyskúšala túto a presne tak isto,nevieme sa jej dojesť,len znásobujem množstvo ,-) ,-) ,-) ďakujem,behom mesiaca som ju robila 4x (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.11.2013, 13:36)
asi aj velmi zdrave?až k nam to vonia (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (7.11.2013, 9:48)
NAJLEPŠIA ^o) ^o) ^o) (D)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (5.11.2013, 21:51)
:-) konečne som robila a je (Y) (Y) (Y) fakt výborná, (jidlo) nevieme sa dojesť (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.1.2012, 19:40)
veľmi dobrá a chutná nátierka.Chutila mne i mojej maminke.Tieskam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (15.1.2012, 8:59)
(Y) (Y) (Y) tak tento recept určite vyskúšam, francúzsku pomazanku tiež milujeme (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (19.1.2012, 17:47)
dnes som ju vyskúšala, perfektnáááááááá |:o) |:o) |:o), určite odporúčam (clamp) (clamp) (clamp), len ja som na 2 tofu dala 2 kocky droždia, nám to stačilo ale naozaj vynikajúca, lepšia ako v črievku ^o)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (7.3.2011, 8:44)
normalne ze perfektna natierka,este aj muz ju zjedol |:o)len jednu chybu ma,ze jej je malo,a uz normalne chapem preco si pisala ze robite dvojnasobne mnozstvo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 18:33)
Dáška, nátierka odpísaná, určite vyskúšam, ja tiež nekupujem tie v črievkach, ale radšej si urobím doma, napísala som si aj tú druhú so sušenými rajčinkami, dám potom vedieť, ako to dopadlo, už sa na ne teším, ďakujem za super recepty. (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 19:08)
:-) podobnú aj ja robím aby som do detí dostala kvasnice :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:06)
(Y) (Y) (Y) sójové nátierky kupujem vo veľkom, ďakujem za receptík, určite vyskúšam (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (8.2.2011, 23:18)
Super receptík, ja milujem sójové nátierky v črievku - tak rada vyskúšam tvoj receptík (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.2.2011, 13:08)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu