. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočný syrek - RECEPT 4348

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Veľkonočný syrek


[ recept č. 4348 zo dňa  ]


Veľkonočný syrek


POTREBNÉ PRÍSADY

10-12 vajec ( podľa veľkosti ), 1 l mlieka, trochu soli ( cca 1 ČL ) *sieťka*

POSTUP PRÍPRAVY

všetko dáme spolu variť do hrnca na menšom plameni, za stáleho miešania, aby nám neprihorelo mlieko. keď už vidíme že hmota hustne, hrudkoveje (ako tvaroh), tak odstavíme z plamena a prelejeme cez sieťku ( gázu ). sieťku na konci uviažeme a dáme na cca pol dňa do chladnejšej miestnosti odkvapkať zavesenú na nejakej vareche alebo čo máte po ruke...
skvele to chutí so všetkými veľkonočnými mašktami a cviklou.. ;)
<< Fererro Rocher - na plechu | Veľkonočný syrek | RUSKÝ BORŠČ zjednodušený podľa mňa. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina K. (Kosice) ID 178584 (11.11.2013, 10:01)
Teda, musím říct, je to výborné. Na čerstvý chléb s máslem a posolit. Mňamka (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (12.11.2013, 7:23)
ďakujem, som veľmi rada, že chutí :-) možno nabudúce skúste aj verziu s pokrájanou pažítkou, tiež je super (L) pekný deň (plaz)
ODPOVEDAŤ
Henrieta S. (laborca) ID 102713 (2.7.2009, 21:24)
ja mám veľkú gázu a veľké sitko, tak 22 vajec a 2,5mlieka, nič iné pak by som ju aj celú sama zjedla s troškou soli :D, u nás sa volá hrudka :)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.7.2009, 13:01)
:-D no u nás je to niekedy podobné :) ale väčšinou robíme jednu dávku a o pár dní druhú, nech je to čerstvé, zatiaľ nikdy problém zjesť to ;-)
ODPOVEDAŤ
ANDREA M. (Rejka) ID 3989, mimibazar.sk/logina (18.2.2009, 10:50)
Tak toto robím aj ja , ale polovičné dávky, 1x na slano a 1x na sladko aj s hrozienkami a robím to v hrnci na mlieko( taký, čo píska a má dvojité dno, kde sa leje voda)- tam sa to isto nepripáli. Tak sa už teším... a červená repa k tomu a nejaké mäsko.... :-p (pl) :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.3.2008, 17:50)
Jednoduche a veeeelmi chutne (Y)ja som tam dala aj bylinky a korenie, tak je aj pikantnejsi a super (Y) (Y) (Y), som sa docitala ze vraj sa podava aj s chrenovou slahackou (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 14:57)
my si ku syrku davame cviklu s chrenom a takisto chren zmiesany s kyslou smotanou - nie tak tucne ako so slahackou (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.2.2009, 14:35)
presne tak, cvikla nesmie chýbať... :-p
juj, už aby tu bola veľká noc ;-)
ODPOVEDAŤ
Petra S. (Navis) ID 28412 (21.3.2008, 13:30)
Tak tohle musím udělat!! :-)Jen doufám že to nějak nepokazím *-).Už jsem to jedla :-$strejda je ze Slovenska a taky je slovensko kousek od nás.
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (21.3.2008, 15:28)
Myslim, že to určite nepokazíte, nie je na tom čo pokaziť ;-)
a určite vyskúšajte, je to skvelé :-P
*-) a ako čítam, tak asi aj ja jeden urobím nasladko...
ODPOVEDAŤ
iveta m. (evitah21) ID 26676 (21.3.2008, 12:05)
Je to tradičné veľkonočné jedlo z východného Slovenska, ja si vajíčka najprv rozmixujem a potom vlejem do mlieka, robím to sladko slané a najprv precedím cez sitko až potom cez utierku(gázu). Robí sa to za horúca - myslím vytlačenie tej prebytočnej šťavy cez utierku, ruky si priebežne ochladzujem v studenej vode. Niekedy pridávam aj hrozienka.
Je to vynikajúce!
ODPOVEDAŤ
Paula B. (paula) ID 229 (10.3.2008, 19:18)
Ahoj Janka,mne to doteraz robila svokra,ale tento rok to chcem skusit sama.Je to trocha sladke dava sa tam aj cukor,je to fakt dobre,dufam,ze sa to tento rok podari aj mne
ODPOVEDAŤ
Eva S. (pudlice) ID 26626 (10.3.2008, 18:38)
Dobrý den Jani,
nedá mi to abych vám nenapsala.I my na severní Moravě tento sýr děláme.Manželovo rodiče pocházeli s východního Slovenska a bylo to tradiční jídlo na Velikonoce. (Y)Ještě k tomu dělá řepu červenou.Vždycky se moc těšíme až se toto jídlo bude dělat.I mrskači k nám chodí kvůli tomuto sýru. :-)
Mějte se pěkně a krásné svátky jara.Eva
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.3.2008, 19:36)
Jéééj, tak to som netušila, že aj na Morave ho poznajú.. ;-)
ale o to lepšie... a aj ja Vám prajem krásne sviatky... (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka R. (Janka12) ID 16217 (10.3.2008, 18:06)
už sa teším keď to budem robiť (wash)mi to tiež veľmi ľúbime (Y) (Y) (Y) vyskúšajte je to (L) (L) (L) super mi tomu hovoríme Veľkonočná hrudka :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (10.3.2008, 17:37)
(Y) (Y) (Y)aj ,,mi vždy robieváme..je to ..veľmi mňamka§! (zajic) (pst) (pst) (pst)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (10.3.2008, 15:52)
toto sa robi aj u nas...super efektne to vyzera s nakrájanou kapiou...alebo s kúskami húb...a super to vyzera, ked to natlačíte do vycistenej papriky....potom krájate take kolieska... zeleno-žlté :-) Papá sa to ako syr :-) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jakubivka) ID 22078, mimibazar.sk/jakubivka (21.3.2008, 11:44)
no asi to vyskúšame,
kedy to treba dať do tej papriky, ked je to ešte teplé
janka
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.3.2008, 15:46)
Martinka, petruška je petržlenová vňať.. a my to doma podávame narezané na platky spolu s veľkonočnou šunkou narezanou na plátky, klobáskou, cviklou, tým sladkým koláčom.. ale ja by som to aj take same o sebe jedla ;-) konzistenciu to ma asi ako ovčí syr...chuť neviem popísať, taká fajná :-P
a zhustne to tak tým varením... to je ako keď sa domáci tvaroh robí..
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (10.3.2008, 17:11)
Janka, dakujem za info, zase som o nieco múdrejšia. Pôvodne som zo západného Slovenska, bývam na strednom, ale ešte som také slovo nepočula. A syrík niekedy vyskúšam, vyzerá to perfektne. (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.3.2008, 17:14)
no, už len ten východ chýba... :-)
u nás, na východe, všetci rodinní príslušnici ho robia... (PL)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jakubivka) ID 22078, mimibazar.sk/jakubivka (21.3.2008, 11:43)
nie ja som z breziny, robíme to tak ale na sladko+ vanílínový cukor, niekto to robí aj na slano
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (10.3.2008, 15:37)
vyzera to zaujimavo. :-o ani sa mi nechce verit, ze len mlieko s vajickami takto zhustne. ešte som to nikdy nejedla, tak dievčence poraďte, ako to podávate? iba s chlebíkom a zeleninou?
ODPOVEDAŤ
Mira G. (Mira.G) ID 799 (10.3.2008, 14:51)
baby, tak toto vidím prvýkrát :^) ako to chutí? dá sa to ku niečomu prirovnať?
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (tokaji) ID 16570 (10.3.2008, 14:48)
U nás doma sa to nerobievalo, naučila ma to robiť až moja suseda ( (L) ),
ale zmizne to u nás zo stola vždy ako prvé!........... ;-) ;-) ;-) ;-)
.......a do sladkej pridávam aj vanilkový cukor......vonia to potom naprosto ú-ž-a-s-n-e-............... (Y)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (9.3.2008, 19:10)
(Y)Presne tak ho robim aj ja (hello)
ODPOVEDAŤ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (9.3.2008, 18:50)
My robime slanu, ale aj sladku. Mnam, ta je podla mna ovela lepsia. Neviem sa jej dojest... (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (9.3.2008, 18:35)
nehnevajte sa, ja som blba ;-) ;-), ešte som to nerobievala, vajca treba rozbiť do mlieka a tak miešať? Ako dlho sa to asi varí?Tiež nám to chutí, len doteraz nám to robievala babka, chcela by som to vyskúšať sama. Vďaka (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (9.3.2008, 18:50)
ale kdeže, to su normálne otázky..
takže normálne mlieko vyleješ do hrnca a hneď do toho rozbiješ cele vajička a zapneš sporak, na miernejši plameň..a miešaš opatrne..postupne sa začnu tvoriť také hrudky a keď to už bude také hustejšie,(cca 20-25min-neviem presný čas) tak to vypneš a zcediš.. ide o to, aby keď to zcediš, aby ti ten syrek ostal v tej sieťke a prebytočna voda sa zliala.. dúfam, že som to jasne napísala.. :-$
tak držim place, aby sa vydaril (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (9.3.2008, 18:57)
áááno už je to jasné, vďaka (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Janette Ž. (pupava) ID 3257 (9.3.2008, 17:23)
Aj ja ho robievam takto ešte so štipkou čierneho korenia a babka tam nakoniec dáva aj posekanu zelenu petrušku.Už sa ťešim na tie mnam Velkonočné jedlíčka. (^) (D) (B)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (10.3.2008, 15:36)
čo je to petruška? *-)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jakubivka) ID 22078, mimibazar.sk/jakubivka (21.3.2008, 11:46)
petržlenová vnať, ja tiež niekedy nerozumiem, nárečiam som zvýchodu, ale ked čítam také slovo napísané tak mi to vyzerá čudne,
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (9.3.2008, 18:11)
nooo, aj moja babka tam davala cosi zelene, tiez to bolo fajne, ale takto mi to chuti viac.. sa doma nevieme najest :-P
ODPOVEDAŤ
Jana M. (VikiBA) ID 2163 (9.3.2008, 16:53)
mnaaaam ja ho zboznujem... robime ho presne tak isto
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu