Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)
Rezy "Gaštany a banány v čokoláde"
[ recept č. 42833 zo dňa 18.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PARÍŽSKY KRÉM: 3 šľahačkové smotany, 3 čokolády (ja som dala dve horké a jednu mliečnu), BISKVIT: 4 vajíčka, 12 dg cukru, 3 dg kakaa, prášok do pečiva, 10 dg polohrubej múky, 1/2 dl olej, 1/2 dl mlieko, GAŠTANOVÝ KRÉM: 2 balíky gaštanové pyré, 250 g masla, 1/3 šálka krupice, 1 šálka mlieka, 4 PL kryštálový cukor, 2 balíky bebe keksov, čokoládová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Tento zákusok je trošku nákladnejší a prácnejší, ale v konečnom dôsledku sa naozaj vyplatí - je nesmierne chutný a vhodný na väčšiu rodinnú príležitosť či oslavu
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Deň vopred si uvaríme parížsky krém - budeme potrebovať 3 šlahačkové smotany a 3 čokolády (každá 100g) |
|
...čokoládu nalámeme do šľahačkovej smotany |
|
... a za stáleho miešania ju necháme prevrieť - ihneď odstavíme z ohňa |
|
...takto vyzerá čerstvo uvarený krém - necháme ho vychladiť a do ďalšieho dňa ho odložíme do chladničky |
|
...na druhý deň si upečieme biskvit - začneme žĺtkami, cukrom a kakaom - vymiešame |
|
...pridáme olej |
|
...prilejeme mlieko |
|
...prisypeme múku s práškom do pečiva |
|
...poriadne vymiešame do hladkej hmoty |
|
...na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli |
|
...dáme piecť na jemne vymastený a múkou posypaný papier na pečenie |
|
...takto vyzerá upečený biskvit |
|
...kým sa nám pečie a chladne biskvit spravíme si hustú krupičnú kašu - 1/3 šálky krupice, 1 šálka mlieka, štipka soli a 4 PL kryštálového cukru |
|
...po vychladnutí krupice si spravíme gaštanový krém - 2 kocky gaštanové pyré, 1 maslo (250 g) a krupica |
|
...vymiešame do hladka |
|
...natrieme na biskvit |
|
...naukladáme kolieska banánov |
|
...z chladničky vyberieme parížsku šľahačku a vyšľaháme ju na hustý krém |
|
...rozotrieme na banány |
|
...uhladíme povrch a ako poslednú vrstvu naukladáme kakaové bebe keksy |
|
...polejeme čokoládou (prípadne mašľovačkou rozotrieme ako ja dnes) |
|
...dáme na hodinu do chladničku stuhnúť, nakrájame a môžeme vychutnávať |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.4.2018, 20:24) |
|
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.3.2012, 15:00) |
vyzera uzasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.3.2012, 17:16) |
Nielen vyzerá... treba vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (15.1.2012, 18:12) |
Úžasný, gaštanové pyré s banánmi a parížskym krémom-jednoducho Božské |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.1.2012, 20:21) |
Ďakujem za milý komentár |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.11.2011, 18:21) |
evicka, presli presne dva mesiace od doby, kedy som davala komentar, ako som slubila...november prisiel a torta je na svete, samozrejme velmi vychvalena!!!!!!!! dakujem pekne http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=837236, http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=837235 |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.11.2011, 16:59) |
Kikuška... teeeeda torta vyšla neuveriteľná, posunula si môj recept do ďalšieho levelu. Ďakujem, že si sa podelila so svojim dielkom, mám radosť, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
zuzana g. (goguľa) ID 63921 (31.10.2011, 15:02) |
Tento koláčik som upiekla na moju oslavu narodenín a zožala som tááááákýýýýý úspech .všetci si len tak prsty oblizovali,taký bol super .Ja pekávam ešte aj "slávnostné gaštanové rezy",neviem či ten koláčik poznáte,je tiež veľmi chutný. Takže ďakujem za výborný recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.11.2011, 13:35) |
Zuzka, ďakujem za skvelú správu som rada, že koláčik chutil a zožala si s ním veľký úspech |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silvi83) ID 65443 (17.10.2011, 13:15) |
Výborný koláčik, robila som ale s inou piškótou - bez kakaa, keksy som mala maslové vanílkové a koláčik bol úplne super, recept som dávala trom gazdinkám. Nie je presladený, mňam. Odporúčam všetkým maminkám, ktoré ešte váhajú. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:46) |
Ďakujem za skvelú správu, že chutil Silvuš a aj za odvahu vyskúšať ho Mám naozaj veľkú radosť, že si našiel svoje obdivovateľky, tiež patrí medzi moje obľúbené |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (silvi83) ID 65443 (17.10.2011, 13:16) |
a ešte - šľahačky a čokolády som mala len dve a bohato stačili. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:55) |
Tak tohto u nás nikdy nie je dosť... nestíham mláďatko odháňať aj od ešte nevyšľahanej parížskej šľahačky... a samozrejme aj treba niečo nechať v mise na vylízanie |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (16.10.2011, 8:08) |
Evka, v piatok som mala príležitosť ochutnať tento koláčik, no nemám slov, je proste úžasný, fantastický, na Vianoce pečiem, pyré mám už nakúpené , ďakujem za skvelý recept! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:51) |
Danduška, nielen týmto komentárom, ale aj svojimi piatkovými zdokumentovanými správami si mi spravila naozaj obrovskú radosť veľmi pekne ďakujem, až pri srdci zahrialo. Naozaj ma veľmi teší, že koláčik tak chutí aj tak skvelej cukrárke ako si Ty |
ODPOVEDAŤ |
| | | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.10.2011, 20:52) |
Evka, normálne sa musím červenať , ty si tiež úžasná a nielen kuchárka! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.10.2011, 20:35) |
Darinôčka... vieš, že aj Ty máš úplne všetky moje sympatie a emócie podchytené jemnulinkými nitkami sympatií a priateľstva (zatiaľ na diaľku) A zaujímalo by ma... ako Ti dopadol ten exoticky roztancovaný piatok |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.10.2011, 21:37) |
Evka, bananove mozem za kazdych okolnosti a este gastanove pyre k tomu, tak to je absolutne uzasneeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:48) |
Ďakujem za slová uznania Aďuška Od Teba potešia mimoriadnym spôsobom Keď budeš mať niekedy chuť a čas skúsiť ho, podel sa so svojimi dojmami, budem v očakávaní |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (5.10.2011, 8:09) |
slinky mi tečú, a to som teraz dojedla puding zo včerajška |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:47) |
ďakujem za milý "uslintaný" komentár Anulienka |
ODPOVEDAŤ |
emília p. (milu74) ID 196370 (5.10.2011, 7:55) |
výborný koláčik ,robila som ho v sobotu ,rýchlo sa milnul,každému chutil ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.10.2011, 17:52) |
Ďakujem za super info, mám radosť, že Vám chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.9.2011, 8:15) |
to vyzerá na riadnu dobrôtku |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.9.2011, 20:14) |
Ivetka... pri všetkej skromnosti - je to naozaj dobrôtka - stojí za vyskúšanie Ďakujem za uznanie |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.9.2011, 9:31) |
Veľmi fajné ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (20.9.2011, 15:49) |
vyskúšam manželovi na narodky do práce mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.9.2011, 9:30) |
Ivanka... skvelý nápad Daj mi potom vedieť ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (19.9.2011, 11:53) |
fakt vyzerá dobre čokoláda je 3x100g alebo 3x200g |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:25) |
Violka, ak Ti je ešte niečo nezrozumiteľné v recepte, kľudne sa pýtaj A ak ho vyskúšaš spraviť, podel sa o svoje dojmy chuťové |
ODPOVEDAŤ |
| kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (19.9.2011, 12:09) |
violka, hned pri prvom obrazku je odpoved 3x 100 |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:25) |
ďakujem za upresnenie, resp. navigáciu nepozornej čitateľky |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (19.9.2011, 11:29) |
no teda! uplne fantasticky zakusok! bozske ingrediencie ( az dodatocne som si vsimla, kolko zien pouzilo vyraz bozsky -takze nie je o com ) spravim sesternici na birmovku v novembri ako tortu |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:24) |
Kikuška, si zlatá, ďakujem za milé slová aj za Tvoje odhodlanie skúsiť ho pri takej príležitosti akou je birmovka, uvidíš že neobanuješ... Ak nezabudneš, napíš mi ako bude sesternici chutiť, prípadne capni aj nejakú tú fotku Tvojho umeleckého diela (o tom, že Tvoja torta bude - čo sa načančanosti týka - dokonalosť sama ani nepochybujem) |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (19.9.2011, 11:21) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:22) |
oooou... ďakujem Želka |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (19.9.2011, 10:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:22) |
|
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (19.9.2011, 9:54) |
vypada priam bozsky..dakujem za receptik..urcite ho urobim co v najblizsiej dobe.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:21) |
Daduš, ďakujem za milé slová uznania... Budem sa tešiť na Tvoje dojmy, keď ho vyskúšaš, daj mi prosím potom vedieť, či a ako chutil |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (18.9.2011, 22:28) |
paráda... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2011, 15:20) |
Ďakujem za uznanie Katuška |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.9.2011, 20:47) |
Vyzerá božsky |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (18.9.2011, 22:02) |
Ivanka, veru aj je božský a je ho plný plech a nedá sa ho zjesť veľa, lebo je dosť sýty. A nejak automaticky keď robím koláč rozmýšľam ako by si ho robila Ty aby bol bez lepku... spodný biskvit je jasný a hore tie keksíky vlastne ani nemusia ísť, ale isto sú aj dáke bezlepkové dostať na trhu, však? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.9.2011, 22:31) |
práveže bezlepkové typu bebe nie sú mnohé veci sa nedajú nahradiť, ale našla som nejaké recepty na bezlepkové bebé, musím vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.9.2011, 9:35) |
Trošku som sa hrabala v bezlepkových shopoch... Ty brdo a to akože nevedia vyrobiť klasické keksíky v tvare obdĺžnikov? Samé okruhliaky, kvietky a iné nezmyselné tvary... nehovoriac o tom, aké je to všetko predražené, je to ešte aj všetko na jedno kopyto. Naozaj, ak niečo podobné chceš, musíš si to sama upiecť... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |