. .. .. .. .. .. .
. .

Nevarený džem z čiernych ríbezlí - RECEPT 41506

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 886 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Nevarený džem z čiernych ríbezlí


[ recept č. 41506 zo dňa  ]


Nevarený džem z čiernych ríbezlí


POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

rozmixované ríbezle zmiešané s cukrom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< moja prvá doba ľadová | Nevarený džem z čiernych ríbezlí | Na promociu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (17.6.2014, 13:50)
Je to fakt dobrota .... zjedla by som na posedenie aj celý pohárik :-) mala som ho v pivnici s ostatnými zaváraninami a nič sa nepokazilo (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10)
Dá sa to aj z červených ríbezlí?
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10)
Dá sa to aj z červených ríbezlí?
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (7.8.2011, 0:54)
To neviem, ale že vraj čierne majú viac pektínu, tak sú vhodnejšie *-)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (17.7.2011, 23:14)
a to sa nepokazi? nemusi sa to sterilizovat alebo nieco?
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (21.7.2011, 10:10)
nemusí, konzervuje cukor *-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 20:23)
podľa mňa je to rôsol,nie džem,ale ,samozrejme,je vynikajúci (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 21:38)
rôsol sa pripravuje z čistej šťavy, cukru a želírovacieho prípravku, kdežto džem môže byť aj redší ale sú v ňom kúsky ovocia buď celé alebo pomleté *-) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 22:03)
Rôsoly sa robili ešte za čias,ked želírovacie prípravky neboli na svete,džem sa varí a časť ovocia tvoria väčšie kúsky *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 22:06)
ale čo ja viem, tak rôsol je čistá šťava a drží to tak kompaktne ako aspik *-) ,-)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (17.7.2011, 17:06)
a je hustý? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 17:51)
je, on krásne zhustne (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu