Viac ako  4 000  receptov

Jablkový zákusok

Jablkový zákusok
nahoru
Jablkový zákusok Jablkový zákusok
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy - Rezy s ovocím, bublaniny

Suroviny:

4 vajcia, 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice vody, 200g polohrubej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva

1,3 kg očistených a ošúpaných jabĺk, 150 - 200ml vody, kryštáľový cukor podľa kyslosti jabĺk, 4 vanilkové pudingy + 200 ml vody

1 šlahačka v prášku (sladená) + studené mlieko podľa návodu na šlahačke, 400g hustá kyslá smotana (najlepšia je 18%), 2 ks vanilkový cukor 2x20g

riedky džem na potretie piškóty (nemusí byť)
čokoláda na dozdobenie

Postup

Ako prvé si vyšľahám bielka, potom vyšľahám žĺtka s cukrom, do ktorých pridávam po lyžiciach vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Ručne zľahka primiešam do tuha vyšľahané bielka. Pečiem na vymazanom a hrubou múkou vysypanom plechu. Po upečení nechám vychladnúť a potom natriem veľmi natenučko džemom (môžete vynechať).
Jablká očistím a ošúpem, nakrájam na menšie kúsky, dám do hrnca, podlejem vodou, osladím (podľa toho aké kyslé jabĺčka mám) a uvarím do mäkka. Nechám trochu povychladnúť a tyčovým mixérom rozmixujem na kašu. Dám späť na sporák a zohrejem. Pudingové prášky rozmiešam vo vode a za stáleho miešania prilejem k jablkovému pyré. Uvarím jablkový puding (treba stále miešať) a ešte horúci ho natriem na piškótu. Nechám dobre vychladnúť a dám do chladničky.
Urobím si šlahačku v prášku presne podľa návodu, ktorý je na obale. Kyslé smotany vymiešam z vanilkovým cukrom a zľahka ručne zmiešam s práškovou šlahačkou. Natriem na dobre vychladnutý jablkový puding (nedávajte šlahačku na teplý puding, roztečie sa). Ak máte nesladenú šlahačku (aj takú som už videla) tak pridajte trochu cukru do kyslej smotany spolu z vanilkami. Môžete pofŕkať roztopenou čokoládou (nie horúcou) alebo len posypať nastrúhanou čokoládou. Celý zákusok dám dobre vychladiť do chladničky a krájam na kocky.
Namiesto vanilkového pudingu môžete dať aj čokoládový alebo kakaový a budete mať úplne iný zákusok. Moja dcéra má čokoládovú verziu dokonca radšej ako vanilkovú.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
9 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Jablkový zákusok"

autor: Marika (neregistrovaný/á)
vložené: 28. 10. 2012 23:01:46  nahlásiť  reagovať
 

Teraz chladím pudingovú vrstvu, ja som namiesto lekváru urobila obrátenú jablkovú piškótu a dala som čokoládový puding. Musím povedať, že už teraz , ešte bez bielej vrstvy vyzerá na zjedenie , tak toto hej...

autor: Klaudia (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 09. 2012 11:28:10  nahlásiť  reagovať
 

hmmmm vyzerá to velmi dobre :) smajlik smajlik smajlik

autor: Yanah
vložené: 18. 02. 2012 20:37:33  nahlásiť  reagovať
 

adkas: ďakujem smajlik

autor: adkas
vložené: 04. 02. 2012 23:03:52  nahlásiť  reagovať
 

Janka, tvoj kolacik je nadherny. Vies dat tomu spravny smrncsmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 04. 02. 2012 14:14:59  nahlásiť  reagovať
 

Simona: ja vždy robím z čerstvých jabĺčok, ale myslím, že pokojne môžu byť aj zavárané ... keby som ja osobne robila so zaváraných jabĺk, tak by som ich rozmixovala a odvážila, aby ich nebolo viac ako 1,3 kg, aby nebola plnka riedka ... a šťavu z jabĺk by som použila namiesto vody, ktorú používam v recepte na rozmiešanie pudingových práškov ... nech sa koláč vydarí a hlavne nech chutí smajlik

autor: Simona (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 02. 2012 13:59:34  nahlásiť  reagovať
 

velmi dobry zakusok mozu byt aj zavaranee jablka? smajlik smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 02. 2012 14:59:46  nahlásiť  reagovať
 

Urcite je aj dobrysmajlik

autor: magdalenka
vložené: 16. 11. 2010 22:27:10  nahlásiť  reagovať
 

Janka, si šikula...

autor: Yanah
vložené: 14. 11. 2010 19:31:55  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem smajlik

autor: Jitka B
vložené: 14. 11. 2010 06:36:09  nahlásiť  reagovať
 

Krásné smajlik + bod.

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 11. 2010 03:26:02  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+

autor: vybusna
vložené: 13. 11. 2010 23:20:08  nahlásiť  reagovať
 

nadherny

autor: eva hubova
vložené: 13. 11. 2010 22:17:40  nahlásiť  reagovať
 

Moc hezký zákusečeksmajliksmajlik+

autor: Klaris
vložené: 13. 11. 2010 22:10:06  nahlásiť  reagovať
 

Veľmi vábny zákusok, určite vyskúšamsmajlik

autor: Osmma
vložené: 13. 11. 2010 21:28:52  nahlásiť  reagovať
 

Hneď by som sa ponúkla.Vyzerá to super!smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz