Viac ako  4 000  receptov

Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre.

Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre.
nahoru
Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre. Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov
Čas prípravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 porcia

Suroviny:

6 ks Karfiolove ruzicky
1 vajce
struhanka
2 lyzice hladka muka
1 lyzicka sol

Postup

Moja dobra ceska svokra ma naucila, ze karfiol nepredvara a funguje to, takze karfiol nepredvarame!!! a rozoberieme ho na ruzicky.

Urobime si obalovacie cesticko…1 vajce rozslahame s 2 lyzicami muky 1 lyzickou soli, pridame muku a vymiesame do hladka. Ak ho mate huste, pridajte vodu, ak riedke dohustite. Cesticko nesteka a drzi na opaku lyzice.
Karfiol obalime v tomto cesticku a obalime v struhanke.
Samozrejme mozete obalovat beznym sposobom….muka / vajicko / struhanka.

Dno zapekacej misy, pofrkame 2 lyzicami oleja.
Poukladame karfiol a pofrkame tiez dvoma lyzicami oleja.
Pekacik vlozime do vyhriatej rury na 180 stupnov a pecieme 20 minut…potom karfiol otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 20 minut (alebo aj 30) do zlata odokryty. Mozete otocit viackrat na rozne strany, aby bol opeceny rovnomerne.

Raz mi pisala dievcina, ze jej sa karfiol vzdy ropadne na blato, ze ho nepredvara, ale ze jednoducho je uplne rozpadnuty. Ked mi popisovala ako to robi, tak vysvitlo, ze ona pod karfiol dala suvislu vrstvu oleja…takze oleja radsej menej ako viac.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1038

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
18 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Karfiol vyprážaný na pekáči v rúre."

autor: Ninel (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 02. 2014 06:47:04  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: to som rada, že som Vám opeknela deň , nič neteší človeka viac ako keď poteší iného človeka smajlik ja sa tak pozerám na svet stále a čím viac sa mi niečo nedarí tým viac to robím kým sa mi to aspoň raz nepodarí, nie len čo sa týka varenia a pečenia smajlik a hlavne si negatíva nepúšťam k telu, načo sa zbytočne zaťažovať veď život prináša toľko stresu aj sám, nie to si ešte sama ubližovať a stresovať ľudí okolo seba, no nie? na čom sa dá zasmiať, ako napr na mojom kulinárskom oscarovom výkone, sa treba zasmiať. a ostatné treba predýchať, v žiadnom prípade nie si robiť vrásky smajlik

autor: vybusna
vložené: 26. 02. 2014 15:54:30  nahlásiť  reagovať
 

Ninel: som rada, ze mate takyto nazor na svet a zelam Vam nech sa nan stale pozerate tymito ocami ake mate dnes.....aj cez to, ze sa bavime teraz na zaklade Vasho neuspechu, tak ste mi namojdusu opeknela dnesny den.....tak Vas rada uvidim na mojom blogu, a hadam to nejako uz len dopadne...

autor: Ninel (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 02. 2014 15:48:52  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:
viete čo, už som to vybrala a katastrofa smajlik najprv som bola nahnevaná ale nie že by bol zlý recept, to mne nikdy nič nevyjde prvý raz a potom mám na seba nervy :)no teraz keď sa na to pozerám tak je to veľmi vtipné, aj by som dala fotografiu že "presne takto to nemá vyzerať" ale hanba mi to nedovolí :)nevadí, neodradilo ma to, nabudúce sa mi to určite podarí lebo hneď ako sa mi dostane do ruky karfiol mám v pláne repete smajlika za ten podrobný recept veľmi pekne ďakujem, skúsim to podľa neho a dúfam, že to dopadne tak ako má smajlik

autor: vybusna
vložené: 26. 02. 2014 15:05:50  nahlásiť  reagovať
 

Ninel: boze to mi je strasne luto, priznavam, ze je to moja chyba, Mala som to cesticko popisat lepsie.....skoda, ze som nedala sem odkaz na tento recept aj s postupom...skuste sa pozriet sem...ak Vam to pre dnesok nevyjde, tak dufam, ze se nenechate znechutit a date si to repete
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1038

autor: Ninel (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 02. 2014 15:02:09  nahlásiť  reagovať
 

no ja som vôbec nevedela odhadnúť konzistenciu cestíčka smajlik všetko mi to postekalo v pekáči z karfiolu, zo začiatku sa mi zdalo príliš husté tak som to zriedila a potom sa mi zase zdalo príliš riedke smajlik teraz to mám v rúre tak som zvedavá na výsledok. ach, tak som sa na to tešila, vedela som, že sa mi to nevydarí smajlik

autor: hana (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 06. 2013 13:09:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik Super recept, pochutnali sme si, konečne bez zbytočného predvarenia, jednoducho a ľahko. smajliksmajlik

autor: anka (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 02. 2013 14:16:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvyskusala som karfiol vareny, aj nevareny..., na panvici, aj v trube..., stale je vynikajuci... Dobru chut.

autor: vybusna
vložené: 05. 02. 2013 17:49:55  nahlásiť  reagovať
 

kamila prazenkova : hlavne nedavaj viac oleja, ako treba. moja kamaratka dala taku suvislu vrstvu oleja a karfiol sa jej uplne rozpadal na blato...

autor: kamila prazenkova (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 02. 2013 17:47:50  nahlásiť  reagovať
 

zítra to zkusím,držte mi palcesmajliksmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 10. 2012 19:02:37  nahlásiť  reagovať
 

vyskúšané, fantastickýýýý smajliksmajlik iný robiť ani nebudemsmajlik

autor: Unexist (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 09. 2012 14:59:57  nahlásiť  reagovať
 

Este vacsiu usporu oleja a menej prace s naslednym umyvanim a cistenim dosiahnete, ak na dno plechu vlozite silikonovu foliu. Vtedy netreba potierat vobec nic, pretoze na folii na nic nechyti. Po skonceni staci foliu vytrepat a pretriet polosuchou handrickou. Plech je cisty a staci ho schovat do rury.

Inak pri tomto postupe je predvaranie karfiolu absolutnym nezmyslom, pretoze predvarerene ruzice karfiolu sa budu v hustom cesticku ulamovat a drobit. Na to clovek nepotrebuje byt geniusom, staci uvazovat. smajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 06. 2012 21:31:42  nahlásiť  reagovať
 

evuska:dakujem velmi pekne..toto vzdy potesi

autor: evuska (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 06. 2012 21:30:20  nahlásiť  reagovať
 

musim sa podakovat za perfektny recept robila som podla receptu umyt a obalit v trojobale,mozem len doporucit,chutne skvele a rychle,usetreny olej,zdrave bez prepaleneho oleja a statie pri sporaku a vysmazani.:-

autor: rozana
vložené: 11. 12. 2011 18:06:06  nahlásiť  reagovať
 

Nepredváraný karfiol je chutnejší, robila som ho podľa tohto receptu, ale karfiol som obalila v klasickom trojobale. Logicky musí byť chutnejší keď nie je vopred vyvarený vo vode.smajlik

autor: vybusna
vložené: 10. 06. 2011 09:40:07  reagovať
 

jana....no..ja ho peciem v remoske a tam sa neda regulovat teplota . ja by som na tvojom mieste ruru predhriala na povedzme 250 a po vlozeni pekacu, ju stiahla na polovicu. Zasada je taka ze ked karfiol otacam, tak ta vrchna korka by uz mala mat tiez pripecena.

autor: jana (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 06. 2011 09:31:59  nahlásiť  reagovať
 

na kolko stupnov mám predhriať rúru?vdaka

autor: bianko (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2011 12:39:53  nahlásiť  reagovať
 

super jednoduche rychle netreba predvarat karfiol no pecka
smajliksmajlik dakujem za super tip smajlik

autor: ivča (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 03. 2011 12:07:11  nahlásiť  reagovať
 

Vrele odporúčam! Je to úplne iný chuťový zážitok ako vyprážaný!!! smajliksmajlikwww.zoznam.sk

autor: Yanah
vložené: 04. 12. 2010 15:25:17  nahlásiť  reagovať
 

ja som minula asi len 50ml oleja na jednu stredne veľkú hlávku karfiolu, trochu som namastila pekáč a potom som mašlovačkou jemne napatlala každú ružičku zo všetkých strán....a bol fantastický - vnútri mäkký a zvonka chrumkavý na nerozoznanie od vyprážaného..smajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 12. 2010 15:18:36  nahlásiť  reagovať
 

yanah...jeeej tak si ma potesila, ze azsmajlik
a co povies na usporu oleja, tiez dobre vsak?
no a vymenila som fotky, tie moje su hrozne, Ivana79 ho robila ako prva, tak som tam dala jej. damy dakujem dakujem vsetkym

autor: Yanah
vložené: 04. 12. 2010 14:47:30  nahlásiť  reagovať
 

tak dnes som ho robila a je to absolútne geniálny recept.......robila som presne podľa receptu, surový karfiol som obalila v cestíčku, strúhanke a upiekla a moja dcéra, ktorá zbožňuje vysmážaný karfiol sa zalizovala až za ušami........fantastická úspora času a energie smajlik pridala som foto

autor: Yanah
vložené: 02. 12. 2010 08:45:20  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik tak ten nápad s tým surovým karfiolom sa mi veľmi páči.......škoda že som tento recept neobjavila skôr.......ukladám, určite príde jeho čas......

autor: mneneznas
vložené: 01. 12. 2010 18:13:22  nahlásiť  reagovať
 

Takto děláme květák taky pokud má být smažený, je mnohem lepší než když se uvaří a pak obaluje a smaží, smajlik bodík smajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 12. 2010 16:47:57  nahlásiť  reagovať
 

miriam..ale to si sa vobec nemusela bat, mohla si si aspon jednu ruzicku vyskusat a uvidela by si....no ale som rada, ze si vyskusala.....

autor: miriam (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 12. 2010 16:45:22  nahlásiť  reagovať
 

tak aj ja som ho dnes robila ale kedze som sa byla aby nebol surovy,tak som ho najprv uvarila.ale bol super.odteraz ho budem takto stale varit smajliksmajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 01. 12. 2010 12:45:07  nahlásiť  reagovať
 

Dnes jsem udělala je tosmajlik květák smažím syrový (podle mého je lepší-takový křupavější),trošinku jsem se bála, zda v troubě budesmajlik, ale byl výbornýsmajlik

autor: vybusna
vložené: 30. 11. 2010 17:02:44  nahlásiť  reagovať
 

miriam....normalne odokryty, nic som neprikryvala....a vela stastia...ak mas fotkak. odfot a pridaj fotku...budem sa tesit

autor: miriam (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 11. 2010 16:53:09  nahlásiť  reagovať
 

chcem sa spytat:aj ste prikryvali ten pekac alebo ste to piekli odokryte?zajtra sa chystam robit karfiol,a tento vas recept ma velmi zaujal smajlik

autor: eva hubova
vložené: 29. 11. 2010 12:40:01  nahlásiť  reagovať
 

Milu,dnes jsem opět dělala květák podle Tebe...jen jsem obalovala strouhanka,vejce,strouhanka,napůl zmrzlý z mrazáku..ale je to pohádkasmajliksmajlik

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 11. 2010 11:40:32  nahlásiť  reagovať
 

a vám nechutí uvarený karfiolsmajlik? my najprv schrúmeme trochu surového, potom dáme prevariť a kým ho obalím, polovicu zjeme smajlik a niekedy sa už neoplatí obaľovať smajlik

ale super nápad, najbližšie vyskúšam v rúre

autor: eva hubova
vložené: 03. 11. 2010 12:11:03  nahlásiť  reagovať
 

Milu,super recept,bez práce a oběd vynikající.Pekla jsem to na pečícím papíře pocákaném olejem.Měla jsem i zelený květák taky dobrotasmajliksmajlikbodík už jsem dala dřív tak jen fotosmajlik

autor: Ivana79
vložené: 19. 08. 2010 18:52:18  nahlásiť  reagovať
 

Výbušná,moc ďakujem za tento receptsmajlikNaozaj to ušetrí čas,riad aj prácu a výsledok je rovnaký (alebo aj lepší,nie je to mastné)smajlikUž budem robiť iba takto a skúsim to aj s cuketou,patizónom a pod.Pridávam fotku so zemiakmi upravenými podľa Evky Hubovejsmajliksmajlik

autor: Hella
vložené: 04. 05. 2010 00:15:26  nahlásiť  reagovať
 

Určitě vyzkouším, ale zatím jsem koupila v poslední době 2x květák a pokaždé byl hořký (1x byl z Francie a 1 x Španělsko).Zatím posílám bodík.

autor: zizala
vložené: 19. 04. 2010 12:59:07  nahlásiť  reagovať
 

Ani já květák na smažení nepředvářím. Trvá to trošku déle než se usmaží, ale ušetřím nádobí, nervy a v konečném důsledku i ten čas, nemusím čekat, až zchladne po uvaření smajlik "Smažit" v troubě už jsem se naučila, dělám takhle ryby a karbanátky. Květák zkusím hned, jak bude trošku levnější. Musím vyhledávat šetrnější způsoby úpravy potravin, tak se mi to hodí. Bodík smajlik

autor: eva hubova
vložené: 18. 04. 2010 22:19:20  nahlásiť  reagovať
 

Já taky dělám těstíčko na zeleninu a pak strouhanku.Šlehám to šlehačem a přisypávám mouku.Maso obaluji strouhanka,vejce,strouhanka.V té troubě dobrý nápadsmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz