Gaštanová torta „Evička“ - Tajomstvo mojej kuchyne

Gaštanová torta „Evička“

Maspoma

Oddelíme žĺtky od bielkov . Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Do tejto zmesi pridáme nastrúhané gaštanové pyré, mleté mandle, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a zmiešame. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypme múkou. Gaštanovú zmes vlejeme do formy a pečieme 30-40 min pri teplote 160 stupňov. Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme marhuľovým džemom. Tortu potrieme šľahačkou a dozdobíme nakrájaným ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľudmila Svanová | Recept z epizódy: 13. 10. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu