Foto: ethanel
Obľúbené vegetarianske jedlo mojej manželky počas jej tehotenstva.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvice prekrojíme a zbavíme jadierok, dužinu vyrežeme alebo vydlabeme. Uvaríme si ryžu, ktorú necháme vychladnúť, cibuľku si speníme, pridáme nakrájaný cesnak, šampinóny a podusíme, pridáme nakrajaný baklažán a počas dusenia podlievame bielym vínom a vydusíme.
-
2
Špenátové listy si sparíme a primiešame k hríbom, pridáme na kúsky nakrájanú časť dužiny s tekvíc a nakoniec vmiešame do ryže a dochutíme.
- 3
Takto pripravenou zmäsou naplníme tekvice, položíme na vymastený pekáč alebo sklennú misu, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200C približne na 40 minút, pred dopečením posypeme syrom a dozlatova zapečieme. Počas pečenia kontrolujeme či tekvica nezmäkla skôr. Podávame s miešaným listovým šalátom a pohárom bieleho vína. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Recepty a to ostatné nemá nič , proti malému zázraku, ako je zrodenie malého dieťatka:-)
Neboj , určite sa bude predávať,len treba myslieť , že to pôjde :-)
Držím vám palce, nech všetko okolo pôrodu šťastne dopadne .-)