Patizón v syrovom cestíčku fotorecept

tankaa - fotkatankaa, 8. augusta 2010
Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept)
Foto: tankaa

Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale,ale v práci spomínali tento recept na cestíčko,tak som to skúsila a bolo to dobré.

5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
20 dkg
2 ks
10 dkg
1 PL
1/4 l
3 dcl




Postup

  1. 1

    Patizon si nakrájame na plátky a osolíme.

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvajičok,múky,vody a syra si spravíme cestíčko,aby nebolo moc husté.

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Patizon si obalíme v múke

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si to namočíme do cestíčka a necháme trochu odkvapkať

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom to vysmažíme v oleji do zlatova

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vysmažené dáme odkvapkat na papierovú utierku,alebo na plátky staršieho chleba,dobre to saje masť.

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo,ako priloha môžu byť zemiaky,alebo hranolky tatarska omáčka alebo šalátik. Ja som robila zemiaky hore pupkom,kto nepozná recept pridám.

    Patizón v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

garanco
Ten syr v cestíčku môže byť výborný, ja vždy (keď vyprážam patizón) používam cestíčko. Ale vyprážané v lete radšej nemusíme.
evanaaa
Miesto vody, keď s auž nedáva mlieko, je dobrá aj minerálka, trochu to " nadýcha ".
jerica
pekné , robievam tiež , ale bez syru , to ma nenapadlo , spravím ako ty. :-)) gratulujem k výhre! :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia