Foto: eraserhead
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle dôkladne umyjeme v studenej vode, zbavíme fúzov. Otvorené vyhodíme. Dáme do hrnca a na živom plameni otvoríme (3-4 minúty).
-
2
Tekutinu ktorú pustia mušle prefiltrujeme a odložíme na neskoršie použitie.
-
3
Z mušle si ponecháme iba tú časť lastúry kde je mušla.
-
4
Na olej dáme nasekaný cesnak a necháme krátko prevoniať.
-
5
Pridáme na kocky nakrájané rajčiny zbavené šupky. Ak nemáte vlastné rajčiny radšej použite tie v konzerve. Rajčiny pár minút tepelne upravujeme.
-
6
Pridáme tekutinu zo slávok a vyredukujeme omáčku do hustej konzistencie.
-
7
Krátko pred dokončením pridáme mušle, nasekanú petržlenovú vňať a čerstvo zomleté čierne korenie. Necháme krátko prehriať a okamžite podávame. Do taniera uložíme spolu s nasucho alebo na minime olivového oleja opečených plátkoch bagety.
Diskusia k receptu