Polievka zo slávok

eraserhead - fotkaeraserhead, 30. septembra 2012
2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 strúčik
300 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Mušle dôkladne umyjeme v studenej vode, zbavíme fúzov. Otvorené vyhodíme. Dáme do hrnca a na živom plameni otvoríme (3-4 minúty).

    Polievka zo slávok - obrázok 1
  2. 2

    Tekutinu ktorú pustia mušle prefiltrujeme a odložíme na neskoršie použitie.

    Polievka zo slávok - obrázok 2
  3. 3

    Z mušle si ponecháme iba tú časť lastúry kde je mušla.

    Polievka zo slávok - obrázok 3
  4. 4

    Na olej dáme nasekaný cesnak a necháme krátko prevoniať.

    Polievka zo slávok - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na kocky nakrájané rajčiny zbavené šupky. Ak nemáte vlastné rajčiny radšej použite tie v konzerve. Rajčiny pár minút tepelne upravujeme.

    Polievka zo slávok - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme tekutinu zo slávok a vyredukujeme omáčku do hustej konzistencie.

    Polievka zo slávok - obrázok 6
  7. 7

    Krátko pred dokončením pridáme mušle, nasekanú petržlenovú vňať a čerstvo zomleté čierne korenie. Necháme krátko prehriať a okamžite podávame. Do taniera uložíme spolu s nasucho alebo na minime olivového oleja opečených plátkoch bagety.

    Polievka zo slávok - obrázok 7

Diskusia k receptu

nonna
Práve som sa vrátila z "Juhošky", len som nemala šťastie na slávky, tak som nemohla nič skúšať. Recepis výborný, ale namiesto oliváku dám maslo a rajčiny aj so šupou. Je tam najviac minerálov, vitamínov, aj karoténových farbív. Navyše škoda roboty sa s nimi takto babrať. Ukladám do KK a vyhadzujen na FBčko, nech si pochutia aj moji tamojší kamoši.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia