Je tu už hodne receptov na tento mäsový koláč, ale pridávam aj svoj.

Suroviny

0.5 kg
0.5 kg
8  ks
16 ks
0.5 kocky




Postup

  1. 1

    kvások: 1dcl vlažnej vody, trošku cukru, 1PL hrubej múky,droždie

  2. 2

    údené aj surové mäso uvaríme do polomäkka a posekáme na drobno

  3. 3

    žemle (najlepšie staršie) pokrájame a zalejeme vývarom z mäsa (asi 3dcl), pridáme soľ, korenie, posekanú petržlenovú vňať a 16 žĺtkov, necháme postáť asi 30min.Potom pridáme mäso a kvások, premiešame a necháme ešte 15min postáť, jemne vmiešame sneh zo 16 bielkov

  4. 4

    pekáč pomastíme, postrúhankujeme a vlejeme masu. Vlhkou rukou ju zarovnáme, posypeme strúhankou (mierne) a znova vlhkou rukou "potľapkáme". Dáme do rozohriatej rúry na 200´C a pečieme asi 1.5hod (priebežne po 1hod. pečenia skúšame, či už nieje hotové, lebo každá rúra je iná ja mám elektrickú, tak som napísala čas podľa seba)

Diskusia k receptu

frezia68
Ježibabka,ešte som to nerobila ,ani som tento recept nepoznala.Ale tých 16 žľtkov ma odradí kvôli cholesterolu,hoci je lákavý......:-))
jezibabka1
@frezia chvalabohu u nás ani mamka (64 ročná) ani nikto s cholesterolom nemá problém, tak si to môžeme dopriať:)) a bez syrka by u nás nebola Veľká noc:))
frezia68
Ježibabka,čo porábaš teraz? Veď Ty si VYHRALA-blahoželáááám!
kuchticka
jezibabka, gratulujem a zober nasho Roniho za ucna.
Roni, neuraz sa, viem, ze uz vies vela dobreho uvarit i upiect.
jezibabka1
ja som sa to dozvedela až dnes, lebo včera som tu nebola, ĎAKUJEM a čo sa týka Roniho, tak určite by ma on naučil niečo nové
kucharronald
:) jezibabka1...je to urcite aj opacne :) aj vy by ste ma veľa naučili...a tie horalkové vajíčka...boli vynikajúce! a tento syrek už mám aj v KK :) niekedy si spravím :) Teraz už mám ,,dosť" týchto veľa dobrôt :D
a dúfam, že ste z malej tučnej kuchárky už niečo spravili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia